Strona 1 z 1 [ Posty: 19 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MIDLUM 220

Witam!
Mam takie pytanko potrzebuję aby w Mojej midlum 220 świeciły halogeny bez świateł mijania . Czy ktoś może mi doradzić co muszę ,, uciąć '' aby świeciły one bez tych mijania ?

Pozdrawiam
Sebo

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2244591
Samochód: MB Atego

Mówisz o przeciwmgielnych? je można włączyć z samym postojem

3.Marudź ile chcesz a płać ile się należy!.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MIDLUM 220

Tak o przeciwmgielnych .

To co napisałeś to dobrze przecież wiem

Chciałbym dowiedzieć się co zrobić aby świeciły one bez włączania świateł pozycyjnych . Czy ktoś może to doradzić ?

Sam przełącznik można przełączyć w pozycję ON nawet jak pozycyjne są wyłączone , tylko co zrobić aby popłyną wtedy prąd ? :roll:

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
Tak o przeciwmgielnych .

To co napisałeś to dobrze przecież wiem

Chciałbym dowiedzieć się co zrobić aby świeciły one bez włączania świateł pozycyjnych . Czy ktoś może to doradzić ?

Sam przełącznik można przełączyć w pozycję ON nawet jak pozycyjne są wyłączone , tylko co zrobić aby popłyną wtedy prąd ? :roll:
a wiesz że takie działanie jak planujesz jest niezgodne z przepisami?

chcesz mieć światła do jazdy dziennej to sobie zamontuj - są dostępne zestawy z przekaźnikami i będą świeciły jak trzeba i wtedy kiedy trzeba.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Jelcz 105 ;P

Łopatologicznie tłumacząc to dla przekaźnika od przeciwmgielnych wypinasz kabel z plusem który pojawia się po włączeniu pozycyjnych i podpinasz pod (nie wiem jak w Renault) pin z plusem po kluczyku ot co. Rozumiem ze szybki sposób na dzienne, ale możesz zmoczyć przy upierdliwym mundurowym.

Za Roburem wszyscy sznurem...

Użytkownik

Użytkownik

Nie tylko upierdliwym. Za przeciwmgielne, przynajmniej w Polsce mandat będzie z miejsca.

Wysłane z mojego GT-I9300

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Scania R mam opcje uruchomienia dziennych świateł na zwykłych halogenach.

Najprościej to znajdź przekaźnik od halogenów i tam podłącz

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Cytuj:
Nie tylko upierdliwym. Za przeciwmgielne, przynajmniej w Polsce mandat będzie z miejsca.
Dociekliwy (dokładny) diagnosta nie podbije badań.
Wkurza mnie takie "kombinatorstwo". Bo użyje sobie taki jeden z drugim świateł przeciwmgłowych jako świateł do jazdy dziennej. Bo mu się odbłyśniki nie będą wypalały, czy też żarówki nie będą siadały.
Każde światło ma określoną funkcję i ma ją spełniać. A u nas w Polsce wciąż patrzy się, jak tu zakombinować. Tak jak jeden z użytkowników/właścicieli VW Golfa II zrobił sobie doświetlenie skrętu. Z tym, że światło przeciwmgłowe błyskało w rytm kierunkowskazu...
A jak już koniecznie chcesz mieć tak zrobione to można zrobić to prosto i łatwo: do zacisku nr 30 przekaźnika prowadzisz zasilanie (przez bezpiecznik) +24V z akumulatorów. Zacisk 87 łączysz z żarówkami.
Z alternatora z przewodu podającego sygnał o ładowaniu akumulatorów (o ile mnie pamięć nie myli zacisk D) prowadzisz kabel (przez włącznik bistabilny) na zacisk nr 86 przekaźnika. Zacisk 85 łączysz z masą pojazdu.
Zasada działania:
Z chwilą uruchomienia silnika i gdy alternator zaczyna ładować akumulatory styki przekaźnika 87 i 30 zostają zwarte i zaczynają świecić światła. Wyłączając przełącznik (lub gasząc silnik) gasną światła.
Na podobnej zasadzie można zainstalować światła do jazdy dziennej, z tym, że jest troszkę więcej kombinacji, gdyż tego typu światła muszą gasnąć z chwilą włączenia świateł mijania.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: wrotki

Litości, nie tłumaczcie chłopakowi jak to zrobić, bo będzie nam walił po oczach tymi swoimi halogenami...

Cytuj:
Litości, nie tłumaczcie chłopakowi jak to zrobić, bo będzie nam walił po oczach tymi swoimi halogenami...
Słuchaj - chce, niech świeci. Jak zapłaci raz, drugi, trzeci za używanie świateł niezgodnie z przeznaczeniem to się szybciutko nauczy. No, chyba, że ma bogatego tatusia.
Tak, jak pisałem mu na wstępie - jak ma przeciwmgłowe i nie świecą mu zgodnie z przeznaczeniem, to będzie miał problemy z podbiciem badań technicznych. Coraz mniej diagnostów nadstawia d(*)ę dla czyichś fanaberii.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2244591
Samochód: MB Atego

Wiele nie zapłaci bo nasza mądra policja nie reaguje na halogeny, przynajmniej w moim rejonie. Teraz na święta po przyjeżdżało pełno Polsko-niemieckich ciuli którzy wożą się na halogenach jak Rezusy i tylko taki Dominik skutecznie ich z tego leczy :P

3.Marudź ile chcesz a płać ile się należy!.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6330420
Samochód: CLK Black Series

A jak wygląda sprawa jeśli w komputerze się ustawić żeby uruchamiały się po przekręceniu zapłonu? Oczywiście jest taka opcja i to zależy od konfiguracji auta na jaki rynek wychodzi.

Wysłane z mojego D6603

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
bo będzie nam walił po oczach tymi swoimi halogenami...
Po oczach? jak wyglada Twoja wiedza na temat swiateł przeciwmgielnych?? w lesie jesteś ?? :lol:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Cytuj:
Cytuj:
bo będzie nam walił po oczach tymi swoimi halogenami...
Po oczach? jak wyglada Twoja wiedza na temat swiateł przeciwmgielnych?? w lesie jesteś ?? :lol:
Bo to kolejny polski mit że wszystkim halogeny po gałach dają i oślepiają zwłaszcza w dzień :lol:

Filmy z tras

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: wrotki

Po zmroku i na mokrej drodze, przy dobrej widoczności włączone przeciwmgielne oślepiają innych kierowców. Wam może to nie przeszkadza, ale mi i nietylko bardzo przeszkadzają, podobnie jak złe ustawienie świateł

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Dla mnie to on może i zapalić dwie lampy naftowe :mrgreen:
Osobiście wolę te halogeny niż pseudo ksenony które świecą wszędzie tylko nie na drogę

Filmy z tras

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R

Cytuj:
Osobiście wolę te halogeny niż pseudo ksenony które świecą wszędzie tylko nie na drogę
Ja bym do tego dodał jeszcze odpustowe lampki dzienne, powrzechnie montowane w cebulowozach TDI, niestety coraz częsciej montowane także w ciężarówkach.
Wracając do dziennych do zarówno do Scanii R jak i 4 można sobie zamiast halogenów w zderzaku zamontować światła LED do jazdy dziennej. Wygląda to tak jak by fabryka wypuściła. Zresztą nowsze R mają LEDY do jazdy dziennej właśnie w zderzaku.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Witam!
Mam takie pytanko potrzebuję aby w Mojej midlum 220 świeciły halogeny bez świateł mijania . Czy ktoś może mi doradzić co muszę ,, uciąć '' aby świeciły one bez tych mijania ?

Pozdrawiam
Sebo
wystarczy wykręcić żarówki, albo powybijać reflektory.

najlepsze są najprostsze rozwiązania.

Użytkownik

Użytkownik

Nowsze r mają w lampach...

Strona 1 z 1 [ Posty: 19 ]