Dla przyszłych zdających mam małą podpowiedź dotyczącą zatrzymania się na łuku kat C+E.
Warto mieć pewien punkt odniesienia, ja taki znalazłem i sprawdził się w 100%.
Mimo wszystko zalecam wyjść z auta i sprawdzić odległość bo mamy taką możliwość i warto z tego skorzystać. Patent działa na manie egzaminacyjnym z przyczepą WORD.
Do rzeczy:
Cofając po naszej lewej stronie będziemy widzieli pień po wyciętym drzewie a zaraz za nim rośnie mała choinka, między tymi elementami jest betonowy słupek od betonowego ogrodzenia, jak ten słupek zrówna się z naszym lewym ramieniem, można zakończyć manewr, jesteśmy idealnie ustawieni
Pamiętaj jednak, wyjdź i sprawdź!!
U mnie ten patent zadziałał na dwóch egzaminach bo pierwszy niestety nie zdałem na parkowaniu tyłem
Poruszając kwestię egzaminatorów ja trafiłem dwa razy na tego samego, osoba bardzo powściągliwa i nie rozmowna, ale za to nie czepiał się detali i nie był złośliwy. Nawet udzielał wskazówek
Jak zda się plac manewrowy to miasto jest praktycznie formalnością, strefa jest bardzo mała do jazdy. Nie mam uwag. Swój pierwszy egzamin uwaliłem na placu manewrowym więc tylko moja wina to była.