Co do pytań autora tematu. Praca kierowcy kat. C na lokalu w większości jest powiązana z pracą fizyczna może to przykre, ale prawdziwe. Jeśli byś szukał na siłę to najmniej napracował byś się na wywrotce lub kontenerze na śmieci (o ile z kontenera się nie sypie), a tak to każda dystrybucja jest powiązana w większości z za- rozładunkiem ręcznym. Odnośnie zarobków to też nie można na początku liczyć na jakieś kokosy będąc kierowcą. Co do autobusów to rozładunek ręczny Ci odpada (z wyjątkiem meneli
).
Odnośnie kilku Waszych wypowiedzi w tym temacie:
Cytuj:
Mój brat pierwszą pracę dostał na busa w systemie 3/1. Przez trzy tygodnie jego trasy były praktycznie po całej Europie. Beneluxy Włochy Niemcy Austria Szwajcaria. Dzięki skutecznej polityce spedytora którego nie obchodziło zmęczenie kierowcy ani ilość kilometrów tylko to, że towar musi być na rano brat po zjeździe na bazę złożył wymówienie. By ciekawy świata, zwiedził kawałek Europy i powiedział dziękuję. Kawy popijanej Red Bullem nie będzie stosował bo ktoś tak układa robotę ze kierowca nie ma czasu spać.
Szkoda Trochę ze Twój brat trafił od razu na patologię stosowana. Niestety nie jest to domena tylko tego zawodu gdzie w sposób ślepego pędu do bogactwa niszczy się marzenia, życie i chęć do doskonalenia się ludzi młodych.
Cytuj:
gdy w 1989 roku otworzyły się granice i transport międzynarodowy stał się dostępny dla każdego kierowcy, większość z nich rzuciła się nie dla kasy, nie dla wygody, ale aby poznać zawód kierowcy międzynarodowego, aby poznać inne kraje
Od tego czasu świat zmienił się nie do poznania, a zawód kierowcy między narodowego się zdewaluował. Po drugie postrzeganie osób z zewnątrz to spowodowało do tego doszły zrównanie zarobków kierowców z innymi zawodami wykonywanymi na miejscu.
Cytuj:
Natomiast to co wiesz i widziałeś nie ma już znaczenia. Internet i telewizja zabiorą cię gdzie tylko chcesz.
Cytuj:
Co zyskałem: wspomnienia w które nikt nie wierzy, pewność że Bóg istnieje, wyleczyłem się z kompleksów młodości, +10 lat do wyglądu. Ale czy było warto?
Z tym się nie bardzo zgodzę jednego czego nikt Ci nie zabierze to Twoich wspomnień, a to co masz w telewizji, internecie to tylko substytuty, którymi nas karmią z każdej strony. W mojej karierze pracowałem także w biurze i tam zobaczyłem ludzi, którzy nie mieli pojęcia jak wygląda nasz kraj piękno przyrody ,góry, lasy za to jeździli co kilka miesięcy na zagraniczne wycieczki i tym się zachwycali. Nigdy nie widzieli wschodu słońca stojąc o poranku kiedy schodzi poranna mgła gdzieś na skraju lasu pijąc gorącą herbatę z nastawieniem że do celu zostało naście kilometrów z ładunkiem na który czekają ludzie. Dla tego jest tak że jeśli ktoś nie doświadczy tej adrenaliny na własnej skórze to tego nie zrozumie.
Na koniec tylko dopiszę że każdy z nas powinien wybierać zawód, wedle własnego uznania że by później nie żałować straconych lat
.