Używa ktoś z was tej karty. Na ich stronie pisze że 750 Mb internetu i 300 minut w całej UE.
za 20 euro na miesiąc. Chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce, ewentualnie jakiś inne propozycje na w miare tani net w UE.
Z Aldi coś ostatnio lipa się dzieje. 4 kreski zasięgu, HSPA+, centrum miasta, a poczta ładuje się przez 10 minut, o jakiś streamach wyścigu F1 czy czymś takim to można zapomnieć. Żeby nie było, limit danych nie jest wyczerpany. Kiedyś śmigało jak głupie, teraz dupa z wyjątkiem weekendu 2 tygodnie temu, w piątek muł, przez sobotę chodziło jak domowe, od niedzieli zaś żółw. Modem bez mian, komputer bez zmian (czyszczony, to nie wina sprzętu).
Kupiłem tą Mobilke i właśnie testuje. 5GB za 20 euro na 30 dni. Rejestracja prosta (przez internet wszystko po polsku). Na próbe wsadziłem karte do modemu Huawei E1752c (dawno temu wziołem internet z Orange razem z tym modemem). Program Huawei Mobile Partner. I nie wiem, czy coś źle zrobiłem, czy taki zasięg (stoję na A57 koło Neuss), czy może modem jakiś nie teges. Bo zasięg tylko 2G mam a to dupy nie urywa. Patrze teraz na telefon i nim internet śmiga elegancko H+ (polska heyah w Nokii Lumii 930). Zaraz przełoże karte na próbe do telefonu.
Również mam Mobilke już od 2 miesięcy. Jedyny mankament, że czasem gubi sieć bądź internet się zawiesi ale wystarczy wyłączyć dane komórkowe ponownie uruchomić i śmiga. Poza tym żadnych uwag nie mam.
Cytuj:
I nie wiem, czy coś źle zrobiłem, czy taki zasięg (stoję na A57 koło Neuss), czy może modem jakiś nie teges.
Musisz obadać w ustawieniach jaki tryb pracy modemu jest ustawiony. Tak jak w telefonie można zmieniać Auto, GSM, HSDPA tak i w modemie...
Jak już wspominałem w innym wątku - z tego co wiem, to Mobilka używa sieci Eplusa (jak AldiTalk).
Więc musisz szukać Eplusa w powietrzu
I nie wiem, czy coś źle zrobiłem, czy taki zasięg (stoję na A57 koło Neuss), czy może modem jakiś nie teges.
Musisz obadać w ustawieniach jaki tryb pracy modemu jest ustawiony. Tak jak w telefonie można zmieniać Auto, GSM, HSDPA tak i w modemie...
Jak już wspominałem w innym wątku - z tego co wiem, to Mobilka używa sieci Eplusa (jak AldiTalk).
Więc musisz szukać Eplusa w powietrzu
Tak używa Eplusa. Włożyłem karte do telefonu i od razu po włączeniu internet działał o niebo lepiej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 4 gości