Szczerze to pierwszy raz czytając nazwę tematu myślałem, że rozmowa dotyczy mobilnej wersji na telefon tego forum Dopiero jak zacząłem czytać posty to załapałem xD ojj Kamil idź spać nocna jazda Ci nie służy
Myślałem bardziej o czymś W stylu 4 lub 6 bloczków (kwadraty 10cm np) połączonych kablami i wyświetlacz. Ale takie coś chyba nie istnieje. Znajomy elektryk mi mówi że waga to musi być jedna cześć nie 4 czy 6. Ale myślę sobie jak działa waga itd która składa się z dwóch części?
GG: 0
Samochód: f2000
Nie wiem na jakiej dokładnie zasadzie działają wagi pod silosy, ale takie 25 t stoją na 6 nogach. Choć widziałem i z mniejszym obciążeniem na 4 nogi.
W tych na 6 nóg big dutchmana robi się kalibrację tzn. odpala się kalibrację wsypuje wcześniej znaną wagę do silosa i na koniec wpisuje się wagę do komputera i kończy kalibrację. Więc te rozwiązanie odpada.
Widziałem też wagę na 4 nogi i zwykły wyświetlacz. Szukaj tego jako waga pod silos. Zasilanie pod prąd zmienny więc przetwornica załatwi sprawę. Ale pozostaje kwestia na jakiej zasadzie działa ważenie? Cena jak dobrze pamiętam coś około 2 tysiące ale ze 3 lata temu. Urządzenie byłoby bardzo mobilne moim zdaniem.
Autor tematu wyważa otwarte drzwi. Skoro chce ważyć każdą paletę to paleciak wydaje się być najlepszym rozwiązaniem. A mały z wagą dużo cięższy od zwykłego nie jest. Wystarczy poszukać, ja znalazłem wózek paletowy, którego masa własna wraz z wagą nie przekraczała 80 kg. Nierzadko spotyka się zwykłe wózki, bez wagi o takiej samej masie.
Dla porównania pierwsza-lepsza strona z danymi technicznymi Klik
Samochód: orange i grafitowy
klient nasz pan - chce mieć swoja wagę to niech się z nią szarpie.
nie chce paleciaka bo zajmuje miejsce - bardzo cenne na busie, a tym samym drogie
dla mnie idealnym rozwiązaniem było by ważenie palety u klienta przed załadunkiem na wadze klienta.
być może MalyBE kasuje klienta za każdy kilogram ładunku i dlatego dązy do posiadania własnej wagi.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 21 gości