Cytuj:
Dokładnie to 9000 + VAT
Znajomy za nowego Fafika z Kromką płaci coś około 1450 EUR
EDIT: 1850 EUR, ciągnik coś koło 1400 E, naczepa ok. 450 E
Cytuj:
Po pierwsze, jako nowy podmiot wszędzie mam pod górkę.
Czyli:
1. Kredyt/Leasing nie ufam tym bankom które dają, na krzywą mordę, a tylko w takich mógłbym bez wkładu własnego wziąć ww, finansowania.
Jako nowa firma to raczej tylko w takich bankach dostaniesz - z tym się musisz liczyć...
Cytuj:
3. Po co mam się wwalać na samym początku w kredyty/leasingi jak nie wiem ile dokładnie będzie z tego transportu zostawało.
No, quwa...miszcz. Jak nie umiesz wyliczyć kosztów, to po co się w to pchasz???
Cytuj:
4. Jak mi się nie spodoba, mogę oddać wynajem w każdej chwili.
Świetnie...zrób staremu robotę, za 2 miesiące zapłać mu 18 tyś + VAT nie zarabiając na tym nic i oddaj auto bo ci się nie podoba
Cytuj:
Wbrew pozorom, koszt przejechania jednego km na wynajmie i na leasingu jest taki sam, z tym, że jak spłacimy leasing to zostanie nam samochód, który później możemy opylić.
Mógłbyś podać orientacyjnie jakie to są koszty ?
Cytuj:
Reasumując, na początek wynajem. Jak się wdrożę i zobaczę ile to pieniążków realnie się zarobi to będę myślał, nad kredytami itd.
A pomyślałeś nad tym, że cię gość może po prostu zrobić w uja i ci nie zapłacić a będziesz z nim związany jakimiś tam umowami? Nie zapłaci ci np. przez 1 miesiąc, albo będzie się spóźniał o ok. 2 tygodnie (co jest zresztą nagminne) i jesteś w czarnej dziurze między pośladkami
Pamiętaj !!! na kartce zawsze wszystko ładnie wygląda, ale niestety życie jest brutalne...
Cytuj:
Co to za robota gdzie wydasz 10k za wynajem zestawu i jeszcze zostaje :o
No, jak to? nie wiesz? przecież pisałeś, że jeździcie za 5 zyla/km