Czy to może mieć wpływ na spalanie bo pokazuje na zegarze 36/100 kierunek dania wiec plasko..
Wymianiac termostat ?
Wpływ ma na spalanie, ale zwiększenie powinno być może o 1-1,5l /100km (chyba że Stralis lubi sobie łyknąć), ale w te 36l/100 to nie uwierzę. Po trasie wymień termostat przejedz się sam na załadunek i zobacz, czy wszystko jest ok ze spalaniem.
_________________ Bo życie człowieka to ciągła droga. Wilk 09 .
Samochód: Iveco Stralis
Przy okazji takie pytanko: Czy ktoś sie orientuje ile pali Stralis 460 Hi-Way na wolnych obrotach?
Pytam bo na kółku na Węgry miałem awarie pieca i spalanie po powrocie do kraju z 28,6 l ( na Szwecji) skoczyło do 34,5 l.
Przecież masz na kompie pokazane chwilowe spalanie, iveco ma dość dokładny pomiar spalanego paliwa.
_________________ STRALIS
Jeździłem, ja też jeździłem dla Jeronimo, ale Martins lepij płacił i poszedłem tam, to już dawno było, zanim Rohling kupił Suusa.
13 litrowa 500'ta pali na rozgrzanym 1,3 litra na godzinę na wolnych bez klimy. Jak się załączy kompresor to do 2,4 dochodzi...
Jak mi padł rozrusznik to po pauzie 9h spalił 11 litrów.
Z drugiej strony patrząc webasto nie musi chodzić, no i po pauzie ciepły silnik więc odrazu but i nie musi się nagrzewać więc mniej pali przez pierwsze 20 minut jazdy.
Niewiem ile webasto bierze ale jakby wciagało pół litra na godzinę to prawie na jedno wyjdzie...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 12 gości