Auto na pelnej pneumatyce.Od jakiegoś czasu slychać bardzo delikatną nieszczelność powietrza w ukladzie , syczy przed tylnym mostem , ewidentnie ulatuje plastikowym sitkiem ( jak na zdjęciu).Kolo niego jest zawór właczający blokadę mostu. Cisnienie schodzi prawie do zera po dobie a pod niewielkim nawet łądunkiem po paru godzinach. Od czego zacząć diagnozę , gdzie szukać przyczyny?
Tak,to jest korektor siły hamowania tylnej osi. To się wymienia i reguluje chyba że kupisz po vinie to nie trzeba. Ja to wymieniam jak faktycznie słychać że syczy.
tak , wydaje mi sie jak nacisnie sie hamulec to po odpuszczeniu go tym sitkiem czarnym jak by zrzucał troche powietrza przez moment w znacznej ilości . Czyli mam kupić korektor sily hamowania (czyli tylko ta częśc co jest nad sitkiem- bo to obok to od blokady)
Czasem tak jest że zawór syczy bo coś tam podeszło i później przestaje. Korektor w czasie hamowania np. po dziurawej drodze upuszcza lub dobija powietrze do hamulca tylnej osi - zależne to jest w tym przypadku od ciśnienia w podudzkach. Jak głośno syczy i często to wymienić.Zamiennik nie jest drogi, wyregulować zgodnie z tabliczką.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 10 gości