Cytuj:
no i co z tego wynika - namąciłeś 100 km - 50 km
proponuję nie kopiuj tylko przeczytaj tu wszystko znajdziesz łącznie z kosztem.
podpowiem jeszcze że warunki by uznać konkretny przewóz pojazdem powyżej 3,5 tony dmc za przewóz na potrzeby własne muszą być spełnione łącznie, a nie wybiórczo - także nie pisz bzdur że nie musisz zatrudniać człowieka.
Ustawa z dnia 6 września 2001 r. o transporcie drogowym (tekst jednolity Dz. U. z 2017 r. poz.2200 z późn. zm.).
Rozporządzenie Ministra Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej z dnia 6 sierpnia 2013 w sprawie wysokości opłat za czynności administracyjne związane z wykonywaniem przewozu drogowego oraz za egzaminowanie i wydanie certyfikatu kompetencji zawodowych (Dz. U. 2013 r. poz. 916).
Ustawa z dnia 14 czerwca 1960 r. kodeks postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz. U. z 2017r. poz. 1257).
Rozporządzenie Ministra Infrastruktury i Rozwoju z dnia 4 lipca 2014 r. w sprawie wzoru zaświadczenia na przewozy drogowe na potrzeby własne oraz wypisu z tego zaświadczenia (Dz. U. z 2014 r., poz. 961).
tak na marginesie jak cokolwiek pisze w necie to wyłącznie na trzeźwo - czyli 0.00%
Piszesz o warunkach:
1. Jesteś wlascicielem pojazdu
2. Pojazd prowadzisz Ty lub pracownik
3. Towar w pojeździe należy do Ciebie lub sprzedałeś to
4. Nie jest przewozem turystycznym?
O te punkty się teraz czepiasz?
Opisałem je skrótowo, jesteś uczony w piśmie więc domyślasz się pełnego ich brzmienia i jak brzmi urzędowy język.
Dlaczego nie przeczytasz Art 13 i nie zastanowisz się nad tym?
Pomieszałem, potem podałem fakty i ustawę gdzie masz czarno na białym opisane możliwości zwolnienia z używania tacho.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka