Cytuj:
przepraszam bardzo kiedy była ta prośba?
Temat o sukcesach i porażkach. Zwróciłem Ci uwagę na temat nieprawidłowości w poście i prosiłem o poprawienie jednak albo nie zwróciłeś na to uwagi albo olałeś.
Cytuj:
w obecnym temacie cytowałem 2 razy (dwa)
i co o dwa za dużo????? i uważam że oba cytowania były jak najbardziej zasadne.
Nie chodzi o fakt, że cytowanie to problem tylko, że błędnie korzystasz z tej opcji.
Cytuj:
zresztą byli lepsi od mnie.
Zgadza się. Byli lepsi od Ciebie. Jednak nie zmienia to faktu, że w wielu tematach błędnie cytowałeś i po prostu po pewnym czasie nazbierało się tego tyle, że postanowiłem zwrócić Ci uwagę. To chyba nie jest jakaś ujma czyż nie?
Cytuj:
możesz cytowania wykasować ale wtedy odpowiedź straci sens.
Jak wcześniej pisałem cytowanie nie jest problemem tylko jeśli cytujesz to albo zdanie do którego się odnosisz ewentualnie jeśli musisz cały post.
Cytuj:
Też chciałbym wiedzieć co za problem jest z tym cytowaniem.
Łukaszy, przecież sam byłeś na tym forum moderatorem więc nie powinieneś mieć trudności w tym by zrozumieć o co się rozchodzi i w czym tkwi problem, który poruszyłem. Ale w porządku tłumaczę. W regulaminie forum mamy jeden (tylko jeden) punkt dotyczący cytowania. Brzmi on:
"1. W cytacie należy umieścić jedynie ten fragment tekstu, na który faktycznie odpowiadamy". Więc powiedz mi, na który fragment odpowiada użytkownik
AdamWLKP w tym poście?
Mało tego. Cytuje post, na który odpowiada bezpśrednio
pod nim, co z logicznego punktu widzenia jest bezsensowne ale w porządku rozumiem, nie ma takiego punktu w regulaminie, więc przymykam na to oko i nie dymie. I wisienka na torcie czyli cytowanie postu na który odpowiada, wraz z swoim własnym postem, który zacytował poprzedni użytkownik plus do tego część posta na którą wcale nie udziela odpowiedzi tylko po to by dopisać uwaga,
jedno zdanie. A teraz wyjaśnię dlaczego o tym mówię i się tego czepiam. Po pierwsze, czytamy po raz n-ty tą samą wypowiedź bo nie wiadomo, na co użytkownik odpowiada. Po drugie spora część osób korzysta z forum na telefonie. I tak to wygląda z perspektywy smartfona:
Fajnie nie? Czytasz takiego tasiemca tylko po to by w odpowiedzi, na post użytkownika, swój własny i kolejny post uzytkownika przeczytać jedno zdanie. To nie jest fizyka termojądrowa czy równanie Einsteina dotyczące pola grawitacyjnego tylko jedno proste zdanie w regulaminie, które bez problemu można spełnić tylko trzeba chcieć. Bo problem leży tylko i wyłącznie w lenistwie bo się nie chce siąść na te 5 minut i zrobić tego jak się należy tylko kliknąć cytuj, wklepać zdanie i wyślij. Nie czepiam się bo jestem zielony tylko zwracam uwagę, żeby inni czytając temat mieli go w sposób przejrzysty a nie przewijać pół strony bo odczytać jedno zdanie. Zobacz w tym temacie posty od
Ziutomira. Potrafił wydzielić post na zdania, na które odpowiada i chyba długo mu to nie zajęło? A przynajmniej wiesz co czytasz i nie gubisz się w całości. Post jest po prostu przejrzysty.
A na koniec wyedytuje post AdamaWLKP i odpowiedz mi czy wygląda lepiej czy może wolisz tak jak było wcześniej. Jeśli tak, przywrócę jego starszą wersję.
Post przed:
Post po:
No i jak lepiej czy gorzej? Już wiesz co za problem jest z tym cytowaniem?