Samochód: Fiat Skoda
Pierwszy przegląd Mercedes MP4 przebieg 106 km nie pełny rok. Faktura 3494.79brutto. Olej silnikowy 5W30 20.91za litr. W konkurencyjnej firmie nowe SCANIE na pierwszy przegląd to po 20km jechały. Czyli w Mercedesie jest jak Man pisze to dopiero oszczędności .
_________________ Kierowca z Biedronki , inni kierowcy patrzą na mnie z politowaniem
Samochód: orange i grafitowy
to chyba "nie pierwsza lepsza faktury" bo przekładniowy ma wymiany co 300- 400 tysięcy.
chyba że masz 150 samochodów to pewnie takie wymiany są "codziennie".
ostatnio sprawdzałem ceny olejów przekładniowych castrol 20 litrów 1200 zł, fuchs ( zalewany fabrycznie) ta sama pojemność 650 zł netto.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
Na siłę próbujesz się doczepić, ja tylko staram się napisać, że gadanie o oleju za 100zł/litr jest tak samo słabe jak teoria o dużym serwisie za 14 tysięcy. Niektórzy chyba na wydźwięk słowa ASO już w głowie dopisują kwoty z kosmosu i stąd te teorie.
Jeżdżę od niedawna FH4, standard, 460 osiołków, tyle że w manualu. Póki co zero problemów, ale co on dopiero 28 tysięcy nakulane. W sumie nie ma o czym opowiadać. Oleju dolałem 2 litry, pali póki co 35-36 na setke, w kabinie miejsca dużo według mnie.
Mam jednak porównanie co do innych FH4 w naszej firmie. Nie są jakoś bardzo awaryjne, normalne typowe usterki, jakieś pierdółki, może dlatego że u nas każdy ma przypisane swoje auto i są one zadbane. Najgorzej jak autami jeżdżą jakieś skoczki, smoczki, wymoczki, czyli wszystko rozpierdzielą i pójdą do domu, a ty potem się męcz.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 73 gości