Witam. Jakiś czas temu zdałem prawko na kat c i niedługo będę się starał o pracę. Jednak mam pytanie, na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Przez 2 tygodnie można wyjeździć max 90h. W pierwszym tygodniu wyjeżdżę 56h, a na drugi tydzień zostanie mi tylko 34h. I tu mam dylemat. Bo powiedzmy, że od poniedziałku do czwartku wyjeżdżę te 34h. I co dalej? Muszę kręcić pauzę do trzeciego tygodnia ze względu na brak godzin do jazdy? I mam płacone za to stanie? Czy po prostu firmy spedycyjne tak kombinują, żeby było w ciągu tych 2 tygodni zawsze po 45h jazdy po równo mniej więcej i nie dochodziło do takiej sytuacji.
I drugie pytanie. Podejrzewam, że nigdy nie jest tak, że jest się w stanie wyjeździć np. 8:59h jazdy dziennie, bo np. zostaje nam tylko 40min jazdy i jesteśmy blisko parkingu, a do następnego parkingu jest na tyle daleko, że nie będziemy w stanie dojechać bez przekroczenia czasu jazdy. Jak firmy się zapatrują na takie jeżdżenie i jaki jest margines błędu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 17 gości