Ogólnie wchodzie na portal Zboralskiego to proszenie się o problemy - poziom guana który się wylewa tam z każdego artykułu i poraża głupotą, jest kosmiczny. Typ podchwycił jakieś postulaty z grupki FB i kręci aferę - bo to nie jest profesjonalna lista postulatów.
Bo generalnie sporo z tych postulatów ma sens, choć część ewidentnie wygląda na niedopracowane, przez co można sobie dopowiadać w zasadzie dowolnie "co autor miał na myśli" - tak jak ten najbardziej "szokujący" o likwidacji obszarów zabudowanych... No ja wam powiem, że kojarzę takie miesjcowości gdzie tak właśnie jest to rozwiązane, i serio jest wiele miejsc gdzie coś takiego można by było wprowadzić. Ale to bardziej na zasadzie audytu oznakowania tak w ogóle.
Cytuj:
gdzie kiedyś miała być zmiana wręcz odwrotna - zniżki traci kierowca a nie ubezpieczający co jest logiczne i ma sens.
No jeszcze napisz, że kiero ma płacić szefowi składkę OC za wóz którym jeździ
I tak system ubezpieczeń komunikacyjnych w naszym kraju to największa możliwa patologia; ubezpieczenie nie jest ani na pojazd ani na kierowcę - zasady się zmieniają w zależności od tego co jest bardziej korzystne dla ubezpieczyciela
Jakby ubezpieczenie było na kierowcę, to czemu mam płacić za każde auto/posiadany pojazd osobno? Przecież jeździć mogę i tak tylko jednym w danej chwili. A jeśli jest na pojazd, to czemu mając kolizję jednym, tracę zniżki na wszystkich? A w pracy to już jest całkiem patologia - mój ubezpieczyciel prywatny nic nie traci przy kolizji służbowej, a odbija sobie stratę której nie poniósł... I teraz jeszcze żeby było śmieszniej dostali dostęp do punktów karnych, w dodatku kasowanych co dwa lata... Niech ktoś jeszcze napisze że za tymi przepisami nie stoi żadna "grupa interesów", czy tam "lobby", to mu się prosto w ryj zaśmieję.
Serio, na tych zasadach jakie są obecnie - mówiąc ogólnie, o nowych mandatach i punktach też - trzeba być desperatem, żeby się bawić w ten "zawód".
Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje