Jak szefy, będzie coś ze mnie, czy jednak zwykły Majkel?
Majkel
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Taka ciekawostka mnie spotkała z moim tachografem, że już od dwóch tygodni obowiązkowo w czwartek zawsze pokazuje, że już muszę robić pauzę 11 godzin. Oczywiście nie musiałem, mam stary nawyk, że czasy pracy, jazdy każdego dnia notuję w kajecie.
Tak się zastanawiam o co mu chodzi? Ktoś miał coś podobnego?
_________________ Jak trza, to cofnę do przodu.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.
VDO czy Stoneridge? Kumpel ma nowe VDO to on liczy też czasy nocne itp. Może miałeś dużo młotków, do tego jazda nocna i z jakiegoś paragrafu wyliczył, że powinieneś robić 11. W DAFie miałem nowe Stoneridge to nic takiego nie miało miejsca, wszystkie było po staremu.
VDO, nie zwróciłem uwagi na nocne, u mnie w firmie nie specjalnie się tym interesują, więc mnie też to lata.
Muszę orzy okazji przyjrzeć się bliżej czy jest to powiązane.
na co się rozdrabiać, ja to bym objął monitorowaniem sent wszystkie przewozy, a i kare z góry przywalił raz do roku bo na pewno coś odjebie się tak zapobiegawczo
Mój znajomy ma z 50 gruszek obstawionych po różnych betoniarniach w Warszawie. Już widzę, każdy zgłoszony transport wkoło komina...
Oni dobrze wiedzą, że nie sposób tego upilnować i będą niezgłoszone transporty.
Niech tak dalej robią to za 3.5 roku wróci stara władza.
Ze składka zdrowotna też już kombinacje, a miała być zryczałtowana.
Najlepiej w tym kraju leżeć z alpagą w polu i nic nie robić. Rzygać się chce
Państwo jest chore, nie wiem czy to dwubiegunówka czy inny rodzaj choroby psychicznej. Właśnie, jak chodzi o ZUS, sprzedaż np auto firmowe automatycznie składa leci tak do góry że możesz zemdleć. Ale co ma wspólnego sprzedaż ze skladka ZUS, nie mam pojęcia. Wjeżdżają uchodźcy, złoża papier gdzie trzeba, na wejściu ma 2.500zl i właściwie nic robić nie musi. Prawda jest taka, Polak w swoim państwie jest dojony i gnębiony jak idiota, a inzyniery jadą i będą witani czerwonym dywanem.
I dobrze, że to wtedy wprowadzili, szkoda, że tak późno. Się skończyło „Daf 105, cysterna i pod 100 bo na wczoraj…”
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
na co się rozdrabiać, ja to bym objął monitorowaniem sent wszystkie przewozy, a i kare z góry przywalił raz do roku bo na pewno coś odjebie się tak zapobiegawczo
Cytuj:
Cytuj:
Niech tak dalej robią to za 3.5 roku wróci stara władza.
Ja wam powiem, że w życiu bym nie chciał być politykiem, co drugie zdanie od nich słyszę, że ciężko pracują - przeje... mają i wszystko, to dla POLSKI. U mnie też lekko nie ma, ale bywają dni, że jest luzik .
Jako, że moje auto jest dość małe, rodowity Niemiec nie zauważył mnie na środkowym pasie, podczas gdy chciał właśnie zmienić pas ze skrajnego lewego na środkowy. Powiem szczerze, że gdy wysiadłem, to myślałem, że pół boku nie ma, w szoku byłem, że praktycznie zero uszkodzeń. Podczas, gdy Hyundai już tak dobrze nie wyglądał.
Waga robi swoje. Ja za swojej "kariery" miałem dwa dzwony.
Jeden to baba wyrżnęła w osie od naczepy, z osi pospadały kapsle, Mazda się rozpadła.
Drugi to gnojek w BmW z kierownicą po prawej nie ogarnął mocy wolnossącej 2.0 benzyny i po podbiciu na mostku, podczas wyprzedzania uderzył mi w kierowaną. Bmw złamane w pół. W Kanii kołpak z nierdzewki, kapsle, i opona kierowana niby ok, ale wymieniona bo po takim strzale wypadało by .
Czy ktoś mógłby podrzucić jakiś parking w Gdańsku tak aby można bez obaw zostawić w ciągu dnia zestaw z przyczepą kempingową. O 18tej przeprawiamy się do Szwecji a od rana chciałbym trochę miasta zobaczyć bez obaw że nam ktoś przegląd wnętrza zrobi.