Tak wiec jest piatek popoludniu dzwonie do wujka czy czasem nie jedzie dzisiaj w trase okazalo sie ze jedzie mialem szczescie spytalem sie czy sie moge zabrac on powiedzial ze oczywiscie tak wiec zrobilem mialem byc na firmie o 22:00.Kiedy juz bylismy zaladowani w tworzywem ruszylismy.Praktycznie przez cala trase sie nic nie dzialo ciekawszego w Walczu napotkalismy male proble na rondzie bo cos tam wczesniej juz drogowcy robili.Ciagle slyszalem jekies komunikaty na CB oczywiscie na 19 ze tu stoja jakies krokodyle tu jest jakies utrudnienie i podobne.W Chodziezy stali z radarem panowie policjanci jednak wujek o tym wiedzial i odpowiednio zwolnil nie zatrzymali nas pojechalismy dalej kiedy dojechalismy na firme oczywiscie sprawdzili papiery, ale do mnie sie nie dopiprzyli mowili tylko zebym nie wychodzil z tira kiedy juz sie rozladowalismy a trwalo to okolo 2 godzin ruszylismy dalej czyli do Czaplinka po drodze zajechalismy do malej firmy po palety potem musielismy zrobic pauze na stacji paliw a korzystajac z chwili czasu wraz z wujkiem poukladalem kosze na pace.W drodze bylo spokojnie.Kiedy juz dojechalismy do Czaplinka to przed firma stanelismy na stacji oczywiscie w celu zatankowania ja juz poszedlem do domu a wujek pojechal zostawic tira i sie rozliczyc z papierami.Cala trasa trwala okolo 12 godzin i lyczylo okolo 600 km ale nie jestem pewien.Niestesty wtedy nie posiadalem cyfrowki ani aparatu z telefonem i zdjec z trasy nie ma ale mam zdjecia robione innym razem tego tira ktorym jechalismy a byl to Iveco Stralis a o to fotki:
zdjecia robione telefonem noi tir stal przy plocie i nie bylo jak zrobic dobrych zdjec
Ja rowniez kolego musze stwierdzic ze Twoj opis jest poprostu tak na odwal. Zdania dlugie w ktorych samemu trzeba wstawiac sobie przecinki zeby jakos zrozumiec o co chodzi. I jeszcze jedna prosba - zapoznaj sie ze znaczeniem slowa TIR, bo go uzywasz a nie wiesz co znaczy.
_________________ "... gdy w przyszłości wnuk przy kominku zapyta mnie: Dziadku, a co Ty w życiu robiłeś??? Odpowiem, że to, co najbardziej kochałem - JEŹDZIŁEM ..."
TIR - skrót od "Transit International Routier" (z fr. Międzynarodowy Tranzyt Drogowy) [1]. Międzynarodowa konwencja celna z 1975 roku (z późniejszymi zmianami) dotycząca tranzytu towarów samochodami ciężarowymi w transporcie międzynarodowym. Konwencja pozwala na uproszczenie procedur na granicach i urzędach celnych celem większej efektywności przewozów drogowych. Ciężarówka wyruszająca z jednego państwa jest, w myśl konwencji TIR, sprawdzana i zaplombowywana na granicy kraju, z którego wywozi ładunek i zostaje odplombowana i skontrolowana dopiero w państwie docelowym, zaś wszystkie granice państw tranzytowych mija z formalnościami ograniczonymi do minimum [...]
wiem co to znaczy TIR a zdjecia to napisalem czemu sa takie a nie inne po prostu nie mialem jak ich robic bo truck stal w trudno dostepnym miejscu a innych nie posiadam moze kiedys bede mial lepsze pozdro
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 13 gości