Cytuj:
slimmm_ns ciekawa sprawa zrób najpierw taki manewr żę zapal silnik i podaj + bezpośrenio z aku do sprężarki i zobacz czy elektormagnetyczne sprzęgło zasprżęgli a potem zacznij szukać dalej z mojego skromnego doświadczenia wiem że z elektryką w przypadku klimy są jaja niekiedy
sprezarka jest wycignieta bo sie urwała ... kierwocy kiedys i wisiala na przewodach bedzie wlasnie sprawdzana ...elektromagnes przy niej dziala.
tylko tak jak mowie elektryka jest kosmos nie ma wlacznika A.C. jak przy
wiekszosci aut a do tego sporo czujnikow... i jest jescze zawor elektryczny do nagrzewnicy ktury tez nie jest podlaczony i nie wiem wlasnie jak to wolwa mialy w seri czy byl jakis przycis zalanczajacy ogrzewanie czy cus.... wczesniej nie rozbieralem deski i nie wiedzialem nawet o jego istniniu na lato wstawilismy zawor na zewnarz auta
najlpeiej jak by ktos przy tym grzebal albo mial jakies schemacik jak to ma dzialc itp... bo nie czaic blusa
...
jak cos to w poniedzialek porobie jakies fotos ..i bedzie mozan oblukac o co mi lottoo...
pozdrawiam
[ Dodano: Sob, 13.01.2007, 13:23 ]
Cytuj:
freon u nas w manie tez go niema i klima niedziała
fakt faktem freonu sie nie stosuje juz kawalek czasu ale "spece " poprostuy tka mowi zeby nie tlumaczy ludziom co jak dlaczego po co czemu tak a nie inaczej ....wiecie rozumiecie
a ponadto czy nie warto dac te 200-300 zł za gaz zeby miec klime...