Pytanie jest nastepujace, jak wiemy tarczki w tachografach analogowych mozna bylo krecic a jak to zrobic z tachografami cyforwymi? Jakos na poczatku wakacji czytalem, ze litwina zlapano na tym, wozil pod lozkiem drugi cyfrowy tachograf i jakas tam kombinacja tego byla... a wiec powiedzcie mi jesli wiecie jakie sa sposoby na oszukiwaniu wspolczesnego cyfrowego tachografu?
z ta karta sie nie sprawdza slyszalem a cyfrowy tachograf nieda sie zmylic chyba ze naprawde juz jakis kompyterowiec zmyli go niewiem trzeba bylo by sie popytac
Na wszystko znajdują sposoby ominięcia znajdą i na cyfrowe tacho. To pewnie kwestia czasu. Napewno będzie zdecydowanie trudniej, bo tu jest już sama elektronika.
_________________ Jak trza, to cofnę do przodu.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.
Pewnie kiedys ktos to rozpracuje ale pewnie to jeszcze trochę potrwa.Drugi tachograf pod łóżkiem nie bardzo pomaga bo kazde wypiecie TCO z instalacji jest zapisywane w pamięci,i jest drukowane na wydruku przy kazdej kontroli.Pozatym próba manipulacji przy TCO może być wykryta przez to TCO i zapisana jako "Próba sabotażu".Z tego co ja wiem to na dzien dzisiejszy nie ma możliwosci oszukania "cyfrówki".
Sama karta to nic trudnego wystarczyłoby napisać program bo sam programator kosztuje grosze a i tak wielu kierowców wozi laptopy. Gorzej z samym tacho, ale przy rozwoju naszej myśli technicznej ktoś napewno wymysli jakiś prosty w użyciu programator.
_________________ Drogi one prowadzą Cię do domu? nie one są Twoim domem.........
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 10 gości