Cytuj:
Nie wiem co to macie za Atego ale z tego co wiem i widziałem to w Atego nie ma skrzyń z połówkami, są albo 6 albo 9 stopniowe skrzynie manualne. 9 stopniowa skrzynia sterowana jest hydraulicznie, 6 stopniowa mechanicznie, lub z automatycznie sterowanym sprzęgłem
No to źle wiesz. Proponuję poprzeglądać oferty sprzedaży, potem komentować. Oba 2001 rok, 230ka jest bardzo rzadko spotykana ze skrzynią wyposażoną w połówki, ale zdarza się, natomiast 280 w 99,99% ma połówki. 6biegów + połówki, łącznie wspaniała 12tka.
Co do ramy nie wiem, swoją mamy wzmacnianą, kolega ojca (transport styropianów i mebli, tabor od pierwszych Ateg '98 po '10 jak i Manów) w swoich 280, ściąganych z zachodu, jedno mp1 drugie mp2 też ma wzmocnione. Nie wiem, może widzimisie poprzednich właścicieli, albo Twoje kolejne niedoinformowanie. Napisałem tak, jak ja wiem.
Masz racje fabryka nas klamie na szkoleniach technicznych i program do kompletowania nowych pojazdow tez ma bledy dzieki czemu wciskam kit klientom w ofertach i zamowieniach nowych pojazdow z fabryki Woerth