Regulamin forum

Zasady publikowania pojazdów:

1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX).
2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy.
3. Opisujemy pojazd według wzoru:
Marka: -
Model: -
Rok produkcji: -
Przebieg: -
Wyposażenie: -
Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: -
Obsługiwane kierunki: -
4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe.
5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu.
6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.

Strona 10 z 85 [ Posty: 1687 ] Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 1285 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 07 mar 2013, 8:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

W Dąbrowie dalej stoi nowe FH, czemu jeszcze nie odebrales?

Post Wysłano: 07 mar 2013, 12:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Cytuj:
Nie ma szerokiego laczka... :mrgreen:

Mihu - co tu o naczepie, skoro jest w bardzo dobrym stanie, to oby tak też służyła, z czasem napisów można się pozbyć i będzie jeszcze lepiej.
Podwójne światła robią robotę - zawsze mi się taki zabieg podobał.

Szerokości.

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Post Wysłano: 07 mar 2013, 14:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tak się jeszcze zastanawiam, jak nie wstydzisz się jeździć bez lamp na blendzie :P
Zardzewieją Ci w piwnicy niedługo :roll:

Post Wysłano: 09 mar 2013, 20:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Cytuj:
Ty mi Pany jakąś rozpiske kursów musisz wysłać co bym mógł skorelować jakoś moje dostawy z twoimi wypadami na Śląsk, miałem być jutro w Katowicach ale zmieniłem na Białą, a tu prosze, najładniejszy eFHacz I serii zawita jutro do Katowic, no ale trudno będę Cię dalej wypatrywał w moich rejonach.
Teraz podłapałem nową robotę - sporo dostaw do samego Zabrza, więc pewnie się "kiedyś" utrafimy - w ramach lepszej synchronizacji proponuję wymianę numerów telefonów :wink:
Cytuj:
I te podwójne lampy... :>
Cytuj:
Podwójne światła robią robotę - zawsze mi się taki zabieg podobał.
Mnie też - trąci trochę Niemcami, ale wygląda fajnie :mrgreen: Miałem wizję montażu okrągłych lamp, ale dzięki tym podwójnym chyba sobie odpuszczę :wink:

Ogólnie co do naczepy to też żałuję, że jest opisana, na szczęście tylko na bokach, a i sam napis jest dość estetyczny, więc nie razi aż tak bardzo. Póki co napisów pozbywał się nie będę - wymiana plandek to spory koszt, który lepiej za jakiś czas ponieść wymieniając doczep na nowszy :wink:

Z najważniejszych planowanych przy naczepie rzeczy to trzeba będzie uszczelnić tylne drzwi - w prawych brakuje pionowej uszczelki i trochę moczy się środek. Na wiosnę chciałbym odświeżyć trochę zderzak i piasty (może na niebiesko? Tak pod kolor drzwi i ściany przedniej?) i ożywić halogenowe lampy cofania...
Cytuj:
Spieprzyli zamówienie bo:
Cytuj:
Nie ma szerokiego laczka... :mrgreen:

A ten jak wiadomo być musi :wink:
Cytuj:
Tak się jeszcze zastanawiam, jak nie wstydzisz się jeździć bez lamp na blendzie :P
Zardzewieją Ci w piwnicy niedługo :roll:
Będą, będą - wiosna idzie, plastiki robią się mniej podatne na pęknięcia, więc jak tylko trochę odrobimy zimowe przestoje to ciągnik zawita do mojego mechanika - zrobi zawieszenie kabiny, zawieszenie przedniej osi, to i przy okazji to ogarnie :twisted:

Co do samego ciągnika to prawdopodobnie trafi na poprawki po naprawie w ASO - przedni zderzak podchodzi znów rdzą i uszczelki prawych drzwi przy mocnych opadach deszczu puszczają gdzieś wodę, która skapuje na sterownik podnoszenia szyby pasażera.

Chciałbym też kupić oryginalny pomost roboczy za kabinę i nowe felgi na przednią oś, takie jak te:

http://allegro.pl/felga-do-naczepy-felg ... 01170.html

Do ponownego malowania pójdzie też zbiornik hydrauliki.

Post Wysłano: 16 mar 2013, 19:24

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Za młody jeszcze :D

Ja bym zostawił zderzak w kolorze czarnym takie jest moje zdanie , zrób jak będziesz uważać :mrgreen:

Post Wysłano: 25 mar 2013, 23:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ja bym zostawił zderzak w kolorze czarnym takie jest moje zdanie , zrób jak będziesz uważać :mrgreen:
"Zostawienie" zderzaka w czerni dla mnie oznaczałoby jego malowanie :P A poza tym to podoba mi się taki układ :) Może czarnym elementem pod zderzakiem będzie spojler, jak już zdecyduję się na jego zakup - ten na pewno zostanie czarny, ze względów praktycznych.

Mały aktual - kilka zdjęć z sobotniej wizyty elektryka - grzebanie w przewodach przy -10*C to nic przyjemnego generalnie - nawet jak świeci słońce :mrgreen:

Z pochyloną głową:

Obrazek

Źródło kosmicznej mocy :mrgreen: :

Obrazek

I dla przypomnienia kilka fotek wnętrza:

Obrazek Obrazek

Post Wysłano: 25 mar 2013, 23:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Co wyżej się machać kluczem nie chciało :mrgreen:

Szukałem dekli zaworowych do dafa, i mimochodem wpadła mi w oko jakaś wajcha od biegów, kierownica i szyba lewa rok 2000, dwa boczki na drzwi. Dla mnie zawalają miejsce, zrobi się cieplej zrobie gruntowny porządek to po gratisy możesz przyjeżdżać :mrgreen:

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Post Wysłano: 25 mar 2013, 23:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Co wyżej się machać kluczem nie chciało :mrgreen:
Paaanie, daj Pan spokój - łapy do klucza przymarzały - wyżej, bez strat naskórka z palców się nie dało :mrgreen:
Cytuj:
Szukałem dekli zaworowych do dafa, i mimochodem wpadła mi w oko jakaś wajcha od biegów, kierownica i szyba lewa rok 2000, dwa boczki na drzwi. Dla mnie zawalają miejsce, zrobi się cieplej zrobie gruntowny porządek to po gratisy możesz przyjeżdżać
No wiesz, jak mają Ci zawadzać i zbierać kurz... :mrgreen: To coś pomyślimy i jak zrobi się cieplej wpadnę z napojami chłodzącymi :mrgreen: :wink:

Post Wysłano: 25 mar 2013, 23:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Czasem za cholere nie mogę sobie odtworzyć jak ja wszedłem w posiadanie niektórych klamotów :roll: Wszystko zawsze miało się do czegoś przydać.

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Post Wysłano: 28 mar 2013, 10:38

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Nie mogę się napatrzeć na to Volvo. Mam sentyment do tego modelu. Piękne, szacunek :)

Post Wysłano: 28 mar 2013, 12:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Ostatnio mijałem się z Volvem w podobnym kolorze do Twojego. Zainteresowało mnie jednak coś zupełnie innego, mianowicie tamten egzemplarz miał na boku naklejoną charakterystyczną dla tego modelu okleinę. Nie myślałeś o czymś takim? Byłoby to niewątpliwie ciekawe nawiązanie do przeszłości. Mówię o takim czymś, choć pewnie doskonale wiesz o co mi chodzi:

Obrazek

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 28 mar 2013, 19:59

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

W końcu miałem trochę więcej czasu i udało mi się przebić przez te 10 stron na temat Volva. Cóż mogę dużo powiedzieć auto naprawdę zadbane zewnątrz, ale ta czystość wewnątrz poraża :shock: , tego nie widzi się dość często w nowych samochodach. Pozdrawiam i życzę wielu bezawaryjnych kilometrów Wilk 09 8) .

Post Wysłano: 01 kwie 2013, 11:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czasem za cholere nie mogę sobie odtworzyć jak ja wszedłem w posiadanie niektórych klamotów :roll: Wszystko zawsze miało się do czegoś przydać.
Taaa... skąd ja to znam - pół biedy jak masz na tyle miejsca, żeby te wszystkie niezbędne klamoty przechowywać :wink:
Cytuj:
Ostatnio mijałem się z Volvem w podobnym kolorze do Twojego. Zainteresowało mnie jednak coś zupełnie innego, mianowicie tamten egzemplarz miał na boku naklejoną charakterystyczną dla tego modelu okleinę. Nie myślałeś o czymś takim? Byłoby to niewątpliwie ciekawe nawiązanie do przeszłości. Mówię o takim czymś, choć pewnie doskonale wiesz o co mi chodzi:
O widzisz, nie myślałem o tym... A faktycznie, było to bardzo popularne, zwłaszcza w modelach z pierwszych lat produkcji - mogłoby to być naprawdę fajne odwołanie do historii modelu. Muszę rozeznać temat :U
Cytuj:
W końcu miałem trochę więcej czasu i udało mi się przebić przez te 10 stron na temat Volva. Cóż mogę dużo powiedzieć auto naprawdę zadbane zewnątrz, ale ta czystość wewnątrz poraża :shock: , tego nie widzi się dość często w nowych samochodach. Pozdrawiam i życzę wielu bezawaryjnych kilometrów Wilk 09 8) .
A dziękuję, dziękuję - kwestia podejścia - u mnie czy to pracując nowym sprzętem u kogoś, czy starym u siebie w kabinie zawsze było tak jak tu - pomimo tego, że jeżdżę w butach :wink:

Volvo, korzystając z przerwy światecznej, trafiło do ASO na wspomniane gdzieś wyżej poprawki - we wtorek rano ma być gotowe - po odbiorze od razu na załadunek i jazda w kierunku śląska :wink:

Z rzeczy mniej pozytywnych to powietrze zaczęło syczeć pod atrapą po stronie kierowcy, po wciśnięciu hamulca - wygląda na zawór główny hamulca - na szczęście nie jest to droga zabawa :wink:

Post Wysłano: 03 kwie 2013, 20:50

Użytkownik

Użytkownik

Nie leciałeś dzisiaj koło 18 DK94 w Dąbrowie Górniczej od Olkusza w stronę Katowic?
Wołałem na radiu, ale zero odzewu.

Post Wysłano: 06 kwie 2013, 12:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Nie leciałeś dzisiaj koło 18 DK94 w Dąbrowie Górniczej od Olkusza w stronę Katowic?
Wołałem na radiu, ale zero odzewu.
Tego dnia byłem na śląsku... I nawet słyszałem jak "ktoś" wołał, ale było to na DK 78 między Zabrzem a Gliwicami (wołanie słyszałem na wys. skrzyżowania z A1)... Nawet odpowiadałem, ale na moje odpowiedzi nie było odzewu :wink:

A drugi temat jest taki, że pewnego wieczoru, natchnięty kilkoma gazowanymi butelkami jasnozłotej cieczy i lekturze zeszłomiesięcznego numeru "Trailera" postanowiłem (może trochę na wyrost..) zgłosić moje "ef ejcz" do konkursu:

http://www.trailer.pl/tavlingar.php?send=voice

Póki co zbyt wielu rywali nie ma, ale to pewnie zmieni się niebawem ;) Zapraszam do głosowania, niekoniecznie na mój ciągnik, ale liczę, że kilka osób doceni klasyczną prostotę tego auta :mrgreen:

Tylko chyba jeszcze coś na stronie Trailera nie do końca działa...

Post Wysłano: 06 kwie 2013, 15:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: psujacy sie

Ze stroną chyba faktycznie coś nie tak bo pierwszy raz w życiu tam wszedłem, a jest napisane że niby oddałem głos :shock: . Ale kiedy się z tym uporają to na pewno forumowicze nie zawiodą i zagłosują.

A co do samego pojazdu no to jest świetnie. Auto nie najnowsze, ale prezentuje się wyśmienicie, i cieszy że wkładasz w niego tyle serca, i też odwdzięcza się pokonując kolejne kilometry. Z tą naczepą tworzy zgrany zestaw. Silnik wydaje się stosunkowo słaby, ale z tego co czytam to problemów raczej nie sprawia.

Post Wysłano: 15 kwie 2013, 20:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGL / A4

No proszę proszę :P

Obrazek

Ładny wóz!

Post Wysłano: 22 kwie 2013, 20:08

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: FH 12 460

Mijaliśmy się dzisiaj na krajowej 94. Bardzo ładnie się zestaw prezentuje.
Pozdro i do zobaczenia na szlaku.

Post Wysłano: 26 kwie 2013, 15:33

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Jumper

Widziałem Cię dzisiaj o godzinie 10:25 we Wrocławiu na skrzyżowaniu ulic Armii Krajowej i Borowskiej, zrobiłem dwa zdjęcia i machnąłem ręką, ale chyba nie widziałeś, zajęty chyba telefonem byłeś. :P

ObrazekObrazek

Fotki co prawda marne, ale są. :wink:

Post Wysłano: 27 kwie 2013, 13:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 43422756
Samochód: tak

Hahaha :shock: :lol: Volvo ani to piękne, ani nic. Tysiące takich na naszych drogach, ale żeby pisać o nim w gazecie to to jest przegięcie moim zdaniem :!: ...

Strona 10 z 85 [ Posty: 1687 ] Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 1285 Następna