Angielskie prawo jazdy jest terminowe do:
kategorie niezawodowe- ukonczenie 70 roku zycia
kategorie zawodowe - ukonczenie 45 roku zycia
10 lat to jest waznosc samego plastiku a nie uprawnien...przeciez zdjecie trzeba zmienic,nie??
Wymiana - zmienialem dwa razy-raz w 2006,zaplacilem chyba 38 funtow i drugi raz w lipcu 2008, nie placilem juz nic, pani w dvla northampton powiedziala,ze pan juz raz zaplacil i dziekuje.Mialem stary counterpart(nie zostawilem przy wymianie z UK na PL),zabrala go,po 2 tygodniach dostalem nowe angielskie prawko i counterpart.Nie musialem robic zdjecia, mieli juz z 2006 roku.Ale dlatego sam plastik mam wazny do 2016
Wymiana po raz pierwszy-kategorie niezawodowe- formularz na poczcie(co dalej nie wiem,nie dotyczylo mnie)
Zawodowe-formularz tylko z dvla.Ja jezdzilem do dvla, nie musialem szukac kogos,kto zaswiadczy,ze ja to ja i to moje zdjecie,zostawilem wypelniony formularz,zaplacilem na miejscu karta, zostawilem paszport i polskie prawko.2 tyg pozniej odeslali paszport,pare dni pozniej mialem prawko w reku.
Karta kierowcy-posiadajac prawko UK-formularz zamowiony na necie w dvla, wypelniony, bez zdjecia, do koperty wrzucony postal order na iles tam GBP i za 5 dni mialem w domu digi tacho card ze zdjeciem tym samym,ktore dalem w dvla w 2006 roku.
Nie jakies chyba, tylko tak robilem przy swoich plastikach.