Cytuj:
Jak odblokowac D3lc postaram sie zrobić zdjecie z instrukcji i wstawić bo opisac to troche trudno jest to kombinacja klawiszy oraz przekręcanie kluczykiem w stacyjce
Wyciągnij swoja pompkę odręć metalowy kruciec ten od strony sącej i sprawdz sitko, z drugiej strony wykręć ten mosiężny kruciec z kontrą i rozbież pompkę wyczyśc ja i skręć tak samo ten kruciec. Tym krućcem rególuje sie dawkę paliwa tym bardziej wkręcony tym mniej podaje pompka paliwa moze wystarczy tylko kruciec wykręcić aby dawkę zwiększyć. Pompka powinna mieć wydajność w okolicy 7,5 cm3 w ciagi 90 sekund. Lub twoja pompka zaciąga gdzieś lewe powietrze wtedy ona głośno pracuje jak nie ma w niej paliwa nalej do butelki paliwa i podłącz krótki przewód do pompki i zobacz jak wtedy ona ciagnie paliwo z tej butelki
No super zastosuje się do rad i zobaczymy co wyjdzie. Pompkę rozbierałem i jest czysta po wyczyszczeniu, tylko nie wiedziałem że tym króćcem reguluje się przepływ, w tym momencie na pewno jest wszystko dokręcone, więc prawdopodobnie zostaje mi tylko trochę wykręcić.
Jak wolną chwilą zrobisz instrukcję to będe wdzięczny.
Cytuj:
Jak głośno stuka to jest zapowietrzało ostatnio odpowietrzałem swoja bo po lecie zapowietrzyła się i ogrzewanie działało przez trzy minuty po czym wyłączło się
Po odpoiwtrzeniu pompki wróciło do normy i pali nawet przy -22
Wyjmować nie muszę bo przewody paliwowego od zbiorniczka (na kabinie) do ogrzewania jest coś koło 50 cm, więc podejrzewam za mocno przykręcona regulacja.