Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 13 sty 2012, 15:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: cerwone eFHa

Cytuj:
Chciałbym jeszcze dodać że niektóre firmy transportowe, a raczej firmy ubezpieczające te auta mają wymogi np kierowca 21 lat minimum, widziałem to nie raz już i to na busie.. ;) poza tym pal licho te wasze 18,19 lat jak doświadczenie zerowe, a jak wiadomo teraz to jest ważne:)
Czy osoba świeżo po kursie na C/C+E ma mniejsze doświadczenie od osoby, która C/C+E zrobiła 5 lat temu i od tamtej pory ani razu nie siedziała już w ciężarówce?
Powtórzę się, ale robotę bez doświadczenia można znaleźć, trzeba tylko odpowiednio poszukać i swoje wydzwonić/nachodzić się.

Post Wysłano: 13 sty 2012, 17:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGL 12.250 tandem

To ja chyba jestem w czepku urodzony, bo praca sama mnie szukała, a nie ja jej ;) Jak kończyłem pracę jako kierowca prezydencji miałem m-c wcześniej 4 oferty pracy na TIRa :) Zaznaczę, że zero doświadczenia mam, nigdy nie jeździłem wcześniej :P

Post Wysłano: 13 sty 2012, 18:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

jeżeli masz kasę dzisiaj to masz do wyboru: albo przejeść/przepić ją wykupkać/wysikać lub przeznaczyć ją na kurs.
ja bym wybrał kurs, bo zawsze coś z tej kasy zostanie.

natomiast co do pracy: bez doświadczenia można znaleźć pracę, chociaż może być to trudne, natomiast bez prawa jazdy już nie.

Post Wysłano: 13 sty 2012, 20:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: astra

A czy mógłbym w tym roku zrobić samo prawo jazdy, a KW dopiero w 2012 po wprowadzeniu tych nowych zasad,ponieważ nie mam tyle $$$ :evil: :?: ?

Post Wysłano: 13 sty 2012, 21:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tak

Post Wysłano: 13 sty 2012, 21:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9969996

Guciek, chodziło mi o to że taka osoba która nawet 5 lat temu robiła C+E jakieś doświadczenie ma w prowadzeniu w ogóle czegoś takiego jak samochód nie chodzi tutaj stricte o ciężarówkę, tylko ogólnie;) chyba wiesz co mam na myśli;) Altusss też planuje w tym roku iść na C, tylko do tego jeszcze na A skoro stare przepisy:) a KW także przełożę do 2012 albo jak się uda to jeszcze w tym roku:)

B,C,KW,ADR, wózki widłowe, E w trakcie|| Niestety przecieranie szlaków zachodniej europy za sterami mastera :(

Post Wysłano: 13 sty 2012, 22:16

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: astra

shavo, kat.A już zrobiłem :wink:

Post Wysłano: 13 sty 2012, 22:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Guciek, chodziło mi o to że taka osoba która nawet 5 lat temu robiła C+E jakieś doświadczenie ma w prowadzeniu w ogóle czegoś takiego jak samochód nie chodzi tutaj stricte o ciężarówkę, tylko ogólnie;) chyba wiesz co mam na myśli;) Altusss też planuje w tym roku iść na C, tylko do tego jeszcze na A skoro stare przepisy:) a KW także przełożę do 2012 albo jak się uda to jeszcze w tym roku:)
Pomijając ten wiek, bo teraz cały czas to robimy - to nie wszyscy robią prawko na C od razu po B i też trochę obeznania mają ;) tylko czy ktoś pyta ile lat mamy prawko ogólnie, czy pytają o samo C/CE? ;)

Post Wysłano: 13 sty 2012, 23:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7751267
Samochód: Mercedes

Też jakby co jestem w 3 klasie. Miesiąc temu zdałem na C :) Co prawda miałem w kursie z 1,5 miecha przerwy ale spowodowane to było bardzo krótkim semestrem i nadrobieniem ocen. Najgorzej zacząć, potem już musisz znaleźć czas. Teraz też planuje na E iść. Kumpel rówieśnik za 3 tygodnie ma już egzamin na E.

Post Wysłano: 14 sty 2012, 11:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja już gdzieś na feriach(28-13luty) będę miał egzamin na C. A później postaram się zrobić jeszcze C+E i KW. Najgorsze to jest pogodzić szkołę i jazdę... Jak dla mnie kolejnym za aby zrobić teraz Prawo jazdy to jest to, że nie wiadomo co jeszcze tym politykom za niedługo przyjdzie do głowy...