No i mysle ze jeszcze bardzo wazna zasada o ktorej nie wspomniano: koniec jezyka za przewodnika. Wszedzie mozna spotkac naszych rodakow i jak sie czegos nie wie podpytac. Uwazam ze nie ma sie co wstydzic pytac bo nikt nie jest alfa i omega zeby wszystko wiedziec. Tak jak napisal poprzednik nie warto cwaniakowac i robic z siebie wielkiego fifarafa bo to do niczego nie prowadzi. Nie jeden jest mocny w gebie ale jak przyjdzie do wykazania sie umiejetnosciami to jest z czego sie posmiac.
Zaczynam na dniach robić KW i składać wniosek o KK.
Pomału robię rekonesans w firmach i ofertach.
Mam ten plus, że nie mam noża na gardle i mogę spokojnie sobie szukać, jednak im bardziej w to brnę tym gorzej.
Przykład: pewna spora firma ok. 100 zestawów, obiecują system 2/1 3/1. Po zasięgnięciu informacji od człowieka, który u nich jeździ okazało się że faktycznie przyjmują bez doświadczenia, płacą nieźle, jednak zamiast tygodnia wolnego dają tylko weekend.
Czy wolny tydzień po dwóch trzech tygodniach to fikcja?
Branża transportowa zaczyna mnie coraz bardziej zaskakiwać w negatywnym tego znaczeniu. Nawet jeśli przyjęło się tak oznaczać "system pracy" to jest to co najmniej nielogiczne. Pytając przypadkowych ludzi 99% odpowie tak jak ja że mowa o tygodniu, jednak jak się okazuje logika poszła w las.
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Samochód: Focus/SCANIA
to nie jest fikcja. Moj kumpel jezdzi silosem spozywczym po EU w systemie 2 tyg w trasie i tydzien w domu. Na wypłate nie narzeka bo min 5 tys za to bierze
Tak myślałem, jednak pewna firma właśnie w ten sposób opisuje swoje ogłoszenia dając weekend w domu zamiast tygodnia.
Cóż, czego się nie robi żeby przyciągnąć uwagę potencjalnych kandydatów.
Gdybym nie miał nikogo mógłbym pracować w ten sposób, jednak posiadanie rodziny zobowiązuje.
to nie jest fikcja. Moj kumpel jezdzi silosem spozywczym po EU w systemie 2 tyg w trasie i tydzien w domu. Na wypłate nie narzeka bo min 5 tys za to bierze
wypracowanie normatywnych godzin zajmuje ok 2,5tyg w trasie w skali miesiąca i tam gdzie nie płacą nadgodzin tyle powinieneś pracować także system 3/1 (1 to tydzień z dwoma weekendami w domu)nie jest niczym nadzwyczajnym (u dziadów 1 to weekend)
Użytkownicy przeglądający to forum: kojotex i 9 gości