Panowie dlaczego tak się boicie? Chyba każda firma wypuszcza swoje samochody w wersji koncepcyjnej ale jak sami wiemy chyba praktycznie żadna z nich ich nie przeznacza do produkcji seryjnej. Zresztą po samych wypowiedziach z tego forum wiadome jest że pojazd nie odniósł by sukcesu
a ja mam nadzieję, że w decydującym momencie znajdzie sie wiecej zwolenników niż przeciwników nowych koncepcji i wlaśnie takich jak ten daf .
to jest spore i niezbedne wyzwanie dla producentów ciężarówek by zachować ergonomie wnetrza, gabarytów zewnetrznych i uzyskać jak największy współczynnik oporu powietrza, co w przypadku koncepta daf-a, wydaję mi się, udało się całkiem dobrze .
Firmy mogą sobie pokazywac nawet nie wiem jak kosmiczne koncepty, projektanci muszą się wyszumieć. Przecież normalnie nie mogą sobie poszaleć bo każdy nowy pojazd jest bardzo podobny do poprzednika. XF95 i XF105 to najlepszy przykład.
Cytuj:
uzyskać jak największy współczynnik oporu powietrza .
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości