Cytuj:
Tachograf rejestruje w funkcji czasu: przejechaną przez pojazd drogę, jego chwilową prędkość oraz "aktywność" kierowcy, czyli okresy jego jazdy, innej pracy, dyżuru (oczekiwania) i odpoczynku.
Przez telefon powiedziala ci ze tarczka liczona jest od aktywnosci. Skoro pauza jest aktywnoscia a ty rozrysowales ja od 00:00 to od wtedy masz zaczeta tarczke. Mam ci dalej tlumaczyc czy potrafisz myslec i sam dojdziesz do wniosku ze powiedziala to samo co my tylko ty nie rozumiesz pojęć.
Btw twoje tacho twoja sprawa nikt nie bedzie za ciebie mandatu placic.
Zapytales to ci odpowiedzielismy co z tym zrobisz twoja sprawa
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
A co miałem zrobic innego skoro nie otrzymuje w firmie weekendowek i musiałem sam kreślić pauzę na tacho? Napisałem ci wyzej jak jej przedstawiłem sytuacje i co na to odpowiedziała, rozmawiałem tez dla potwierdzenia jej słów z kolejnym z innego miasta. Również powiedziałem do niego te słowa co tu napisałem i oboje widocznie nie znają przepisów mowiac ze mogę jechać na poniedziałkowej tarczce po 24:00 mimo ze wykreśliłem na niej wcześniej już pauzę. [PODKRESLILEM TO ZE MAM JUŻ WYJRESLONA PAUZĘ NA TEJ TARCZY DO 13:20 i wspomniałem czy nie przeszkadza to ze „praca nadpisze te pauzę”- odpowiedz „nie ponieważ Pauza ta jest zaliczana do poprzedniej wykresówki” . Po za tym nie słyszałem jeszcze o osobach które jada z zegarkiem w ręku bo wybija 2400 i trzeba się zatrzymać w szczerym polu żeby wymienić tarczkę.
Nie mam zamiaru się przekomarzać czy tez udowadniać swoje racje, pisze tylko to co potwierdziły dwie NIBY uprzywilejowane osoby podające się za pracowników ITD, których zreszta numer wziąłem z głównej strony. Mogę jutro nagrać swoją rozmowę i tu wkleić bo zadzwonie do kolejnego miasta z tym samym zagadnieniem
PS. Mało tego zapytałem Panią: „Czy mogę wykreślić pauzę na nowej tarczce która bede używał we wtorek począwszy od czasu w którym dojechałem do celu czyli od 2:30. Pani odpowiedziała: „ nie na tej co miał pan włożona w tachograf”, Ja: „ Ale tam jest już wykreślona pauza od 0000-13:20” Pani: „Chwileczkę zerknę na tarcze, faktycznie czyli musi Pan wykreślić pauzę na nowej tarczy od 2:30 do rozpoczęcia kolejnego cyklu pracy wtedy zachowana zostanie ciągłość”
Taki był nasz dialog wszystkie słowa identycznie wypowiedziane.