Cytuj:
Chłopaki mam gwoździa i nie wiem jak postąpić. Sytuacja wygląda tak (wszystkie godziny w UTC, tacho cyfrowe VDO Siemens, pracuje w kurierce w PL):
- w piątek o godz 16.55 wyciągnąłem kartę i skończyłem robotę,
- od tej godziny do poniedziałku rano mam wolne,
- pracodawca wystawia weekendówkę od 16.55 w piątek do 4.30 w poniedziałek,
- przychodzę w poniedziałek dopiero na 6 do roboty bo auto wróciło później z serwisu.
Teraz tak. Wkładam kartę o 6. Pyta mnie czy chcę wpis manualny. Wybieram "tak". Czy koniec zmiany w piątek o 6.55? Wybieram "tak". Wybieram kraj zakończenia PL. Pyta mnie czy start o 6. Wybieram "tak". Wybieram kraj rozpoczęcia PL. Potwierdzam zmiany i jadę.
Czy to wszystko jest OK, i co z czasem między 4.30 a 6? Z automatu mam tam zapisany odpoczynek, czy będzie to czas udokumentowany?
Ja mam do czynienia z cyfro stoneridge od tygodnia.
To co piszesz to prawda i dobrze robisz ale u mnie troche w innym sensie pyta tacho.
Zakonczylem o 19:30 w piątek prace pyta kaj zakonczenia to pl wyciągnąłem karte i w poniedziałek o 5 jak włoze to bedzie pytac czy chcesz kontynuowac prace i godzina 18:30(bo czas w UTC)22.03.2013 daje nie bo rozpoczynam nową prace. A drugie pytanie nie pamietam jak dosłownie brzmi ale cos w stylu co robiłem od tej 18:30 w piątek do 4rano poniedziałek i trzeba zaznaczyc czy "inna praca" czy "odpoczynek" wiadomo ze łózeczko potwierdza sie godziny i daty i potem pyta kraj rozpoczęcia to pl i na koncu czy chce poprawic wpis.