Strona 14 z 28 [ Posty: 551 ] Przejdź na stronę Poprzednia 112 13 14 15 1628 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 maja 2011, 21:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

Cytuj:
Grzesiu jeździłeś u Pyziołka?
Nie, coś mi się chyba kiedyś o uszy obiło, ale nawet nie byłem pytać u niego.

Post Wysłano: 25 maja 2011, 21:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Bo mi się wydawało, że gdzieś tu czytałem Twoją opinie o nim, ale widać mi się pomyliło.
W Siedlcach dużo macie firm z busikami?

Post Wysłano: 25 maja 2011, 22:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

Z 6 o których wiem.

Post Wysłano: 16 cze 2011, 9:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: brak

Odkopuje temat bo znalazłem ciekawy film na temat pracy kierowcy na busie w międzynarodówce http://etransport.pl/film,polskie_tzw_b ... ,2816.html . Źródło to e-transport. Zasadniczo w tym filmie niem nic nowego dla mnie. Ale daje to że by wielu z was którzy zaczynacie pracę w transporcie najpierw się zastanowiło zanim wybierzecie taką drogę życiową. W tym filmie padają słynne 20 gr/ km jest wiele firm które dają poniżej tego i bez żadnego ubezpieczenia. Pozdrawiam Wilk 09 8) .

Post Wysłano: 16 cze 2011, 11:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9969996

Cytuj:
Odkopuje temat bo znalazłem ciekawy film na temat pracy kierowcy na busie w międzynarodówce http://etransport.pl/film,polskie_tzw_b ... ,2816.html . Źródło to e-transport. Zasadniczo w tym filmie niem nic nowego dla mnie. Ale daje to że by wielu z was którzy zaczynacie pracę w transporcie najpierw się zastanowiło zanim wybierzecie taką drogę życiową. W tym filmie padają słynne 20 gr/ km jest wiele firm które dają poniżej tego i bez żadnego ubezpieczenia. Pozdrawiam Wilk 09 8) .
Święta prawda.. jakby to św. Krzysztof w reklamie M-Banku Powiedział ;)

B,C,KW,ADR, wózki widłowe, E w trakcie|| Niestety przecieranie szlaków zachodniej europy za sterami mastera :(

Post Wysłano: 16 cze 2011, 13:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1234861
Samochód: Iveco

Chcę kupić zwykła chłodziarkę na 12V do busa, np. coś takiego http://www.okazje.info.pl/okazja/sport- ... super.html . Jeździ ktoś z czymś takim? Nie ma problemów z odpaleniem samochodu po nocy?

Post Wysłano: 16 cze 2011, 13:58

Co do tego filmu to zapomniał jeszcze wspomnieć o przeładowywaniu. Ostatnio nasz Daily stwierdził, że chce do serwisu, a że miałem do załatwienia 3 sprawy w Olsztynie to sam pojechałem. Tam wiadomo, standardowy przegląd wymiana filtrów, olejów blablalba. Natomiast moją uwagę przykuł inny Bus (zarejestrowany na 3.5) siedział tak nisko, że megi się chowają :/ Pytam serwisanta co mu dolega, zawieszenie wyłamało ? Ten z uśmiechem otwiera drzwi (izotermy) a tam na paletach stoją jakieś odlewy, 7.5 tony masy ładunku. Ja wielkie oczy, jak to wytrzymało ? Akurat stało na kanale, pokazał mi je od dołu 12 (!) piór z jednej strony, masa jakiś dodatkowych dospawanych poprzeczek, profili i innych wzmocnień, ale i tak widoczne spawy na ramie. Kierowca młody chłopaczek - 20 lat :(

Drugi rekord - Ducato z ciężką przyczepą (na 3.5 tony) masa całkowita 12 ton.

Akurat dzisiaj ładowałem ojca i fakt, trochę przegięliśmy z ładunkiem, ale są pewne granicę, których NIE należy przekraczać.

Post Wysłano: 16 cze 2011, 15:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Proponuje wysłać ten film do TV żeby pokazali że to busy to mordercy na drodze a nie TIRy.....

Filmy z tras

Post Wysłano: 16 cze 2011, 16:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Proponuje wysłać ten film do TV żeby pokazali że to busy to mordercy na drodze a nie TIRy.....
Ta, obsraj kolegów po fachu jeżdżących mniejszymi autami, żeby tylko odwrócić uwagę od siebie. :roll:

Post Wysłano: 16 cze 2011, 17:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Cytuj:
Cytuj:
Ta, obsraj kolegów po fachu jeżdżących mniejszymi autami, żeby tylko odwrócić uwagę od siebie. :roll:
Czyli lepiej, żeby ginęli ludzie? ITD niech zajmie się lepiej ważeniem busów, a nie czepianiem byle pierdoły w ciężarówce.

Post Wysłano: 16 cze 2011, 17:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jeżdżę busem i w sumie się zgadzam z tym co pisze MAN, większość tych pseudo firm transportowych do 3,5t to parodia i naprawdę stwarzają niebezpieczeństwo. Krótko bo krótko jeździłem po unii takim autem i mimo, że nie miałem jakiejś gonitwy to byłem ciągle zmęczony. Szczególnie warunkami do spania i bardzo małą przestrzenią życiową. Nie wyobrażam sobie jazdy busikiem przez 3 czy więcej tygodni.

Post Wysłano: 16 cze 2011, 18:06

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Czyli lepiej, żeby ginęli ludzie? ITD niech zajmie się lepiej ważeniem busów, a nie czepianiem byle pierdoły w ciężarówce.
Prawda jest gdzieś po środku, przeładowany bus jest tak samo groźny jak ciężarówka na slickach bez hamulców.

Post Wysłano: 16 cze 2011, 18:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Jasne, jasne - przewinienia kierowców ciężarówek to zwykłe pierdoły, a za całe zło na drogach odpowiadają busiarze. I to mówi syn kierowcy wożącego złom, gdzie ponad 20-tonowe kontenery ładuje się na solówki. Inni źli, my dobrzy. Niech się ich czepiają. Obaj z MANem jesteście zajebiści.

Tak na marginesie - o ilu wypadkach spowodowanych przez towarowego busa słyszeliście w mediach?

Post Wysłano: 16 cze 2011, 18:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Cytuj:
Cytuj:
Jasne, jasne - przewinienia kierowców ciężarówek to zwykłe pierdoły, a za całe zło na drogach odpowiadają busiarze. I to mówi syn kierowcy wożącego złom, gdzie ponad 20-tonowe kontenery ładuje się na solówki. Inni źli, my dobrzy. Niech się ich czepiają. Obaj z MANem jesteście zajebiści.

Tak na marginesie - o ilu wypadkach spowodowanych przez towarowego busa słyszeliście w mediach?
Pisząc o pierdołach miałem na myśli sytuację, gdy po sprawdzeniu stanu technicznego i papierów inspektor czepia się byle czego, aby tylko wystawić mandat. Nie napisałem, że kierowcy ciężarówek nie mają nic na sumieniu. A solówką nie wozimy 20 tonowego kontenera, waga solówki/zestawu zawsze mieści się w normie :mrgreen: .

Post Wysłano: 16 cze 2011, 19:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9969996

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Nie wszystkie busy na 3.5T, ważą 5T.. tutaj przeładowanie nie jest ważne, tutaj brak tachografu jest największym minusem.. W Niemczech jest tylko obowiązek pisania Kontrollbucha, ale w innych krajach już nie.. Poza tym ja nie słyszałem nigdy żeby przez jakiegoś busiarza zginęło 21 osób, albo 8(nie obwiniam tutaj kierowców, tylko chodzi mi o wypadki z udziałem dużych) jeżeli już tak to giną oni sami, nie jeden znam przypadek gdzie 21 latek albo 25 latek zginał na drzewie bo się spieszy.. Wy powinniście się cieszyć z tachografu, tutaj się po 2-3 doby bez spania jedzie i nie ma zmiłuj.

B,C,KW,ADR, wózki widłowe, E w trakcie|| Niestety przecieranie szlaków zachodniej europy za sterami mastera :(

Post Wysłano: 16 cze 2011, 20:53

Użytkownik

Użytkownik

To jest tylko nasz wina, bo gonimy za pieniedzmi i dajemy sie dymac. Sami sobie jesteśmy winni.

Post Wysłano: 16 cze 2011, 21:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11
Samochód: Opel

Cytuj:
To jest tylko nasz wina, bo gonimy za pieniedzmi i dajemy sie dymac. Sami sobie jesteśmy winni.
Najlepiej jeść piasek i popijać wodą z rzeczki :roll: Przecież nikt nie daje się dymać w pracy dla przyjemności (z wyłączeniem sekretarek :lol: joke), ludzie chcą zarobić na życie.

Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 21:33 przez katerpi, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 16 cze 2011, 21:31

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Rudy 102

I tak piszą koledzy którzy dzierżą taki sam chleb...

Post Wysłano: 16 cze 2011, 21:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Bo tu nie ma co mydlić oczu, że jest inaczej. Na 10 firm w 8 trzeba tyrać dzień i noc. Nie jest to praca łatwa i dla każdego.

Post Wysłano: 16 cze 2011, 21:42

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MAN TGX.440

ja też śmigam do 3,5t ale nie wyobrażam sobie jak można ciagnąć 2,3 doby bez spania,24h czasem mi sie zdarza,ale to też przegięcie jestem zdania że tacho powinno być!!!!!!!!

Strona 14 z 28 [ Posty: 551 ] Przejdź na stronę Poprzednia 112 13 14 15 1628 Następna