Cytuj:
Wszystko po kolei się traci-najpierw zniknął drążek zmiany biegów, teraz wajcha hamulca ręcznego...Co będzie następne? kierownica?
Tak, z pewnością kierownica
Już nawet J. Clarkson pisał, zastanawiał się nad tym, dlaczego już teraz w samochodach zamiast kierownicy nie ma game-pada rodem z konsoli Play Station.
Cytuj:
Właśnie fajne jest to,że ręczny sam sie aktywuje po zgaszeniu silnika i dezaktywuje w momencie wciśnięcia pedału gazu.Co ciekawe podobo standardem ma być jedno łóżko i górne schowki z tyłu zamiast 2 łóżka.Mi się coraz bardziej podoba to auto.Jednak chyba kwestia przyzwyczajenia i ''opatrzenia'' jest tu bardzo znacząca.
I to właśnie mnie zastanawia. Czy w świetle przepisów dopuszczających samochody do użytku hamulec postojowy nie powinien być uruchamiany "bezpośrednio"? Mam na myśli hipotetyczną sytuację, w której jesteśmy zmuszeni zatrzymać pojazd za pomocą hamulca postojowego z uwagi na awarię hamulca roboczego? Bo o ile przy "dźwigni" jeszcze daje się w sposób dość precyzyjny regulować siłę hamowania to przy "czymś-takim" to już chyba nie bardzo i działa to na zasadzie armia stój, armia cała naprzód.