Witam.Gdy już oficjalnie zobaczyłem to auto,poczułem ogromne rozczarowanie.Dla mnie marka Volvo od zawsze była wyjątkowa a teraz częstuje nas tym czymś sobie myśle...
Podejrzewam że dla większości ludzi Asok George stanie się tym kim był Chris Bangle po wprowadzeniu innowacyjnej BMW E65...
Wchodząc na prezentacyjną stronę czytam że ten projekt jest hołdem złożonym dla kierowców ciężarówek i zastanawiam się czy większość miała nasze opinie w dupie czy my aż tak się różnimy.Jak dla mnie jest to najbrzydsze z dotychczasowych modeli FH,zbytni przerost formy nad treścią.Wiadomo że chcąc być innowacyjnym trzeba przekraczać granice,ale tym efektem mogą sobie zrazić wielu ludzi bo samochód w dalszej kwestii ale jednak kupuje się oczami.Cóż,dobrze że powiększyli wkońcu kabinę i przestrzeń jest teraz godna konkurencji,lecz mimo sporych zmian jednych na lepsze,innych na gorsze zastanawiam się nad takimi ''błachostkami'' jak:brak porządnego stolika na szczycie kokpitu(a jest masa niewykorzystanego plastiku ku temu),brak zabudowy drzwi od środka(nadal widzimy wewnątrz kolor lakierowania),ale tak naprawdę prawdziwym hitem jest ta stylizacja przodu od reflektorów do podszybia-podejrzewam że chyba dość szybko będzie możliwy lekki lift...
Czekam aż go zobaczę na żywo i jak się uda to za jakieś dwa tygodnie może to zrealizuje i wtedy poddam jakiejś rzetelnej ocenie bo wizualnie bez szału,chociaż napewno bezpiecznie,komfortowo i nie nudno...