Cytuj:
Chodziło mi oto że anglik nie tylko on jeśli ma do wyboru prace za podobną pensję to nie będzie jeżdził tylko na miejscu pracował. Dlatego w Angli brakuje kierowców bo tam nikt niechce pracowac w tym zawodzie za takie pieniądze. A ty jako Polak pujdziesz pracować z pocałowaniem ręki, bo to dla ciebie durzo kasy będzie w poruwnaniu z tym co byś zarobił w Polsce.
Kolega
Maroo podal prawidlowy obraz warunkow/zarobkow
na zestawach w UK. A Anglik tak jak i Polak bedzie jezdzil jezeli to naprawde kocha. Jezeli nie, bedzie oczywiscie szukal czegos za podobne pieniadze na miejscu bo : 1.nie lubi kierowac 2.chce byc najpozniej o 20oo w pubie 3.przynajmniej raz w tygodniu wykonuje tel.10min. przed rozpoczeciem zmiany, ze nie przyjdzie bo jest bardzo chory (patrz pkt.2).
I nie ma mowy o pensji nizszej niz dla Anglika, nie ma tez sensu (dla mnie )porownanie wyplat w funtach do wyplat w zlotowkach. Jezeli zyje i pracuje w UK kurs jest jak 1/1 (jezeli kolega MAN wie co mam na mysli) ale stac mnie na zycie bez stresu o finanse i przyszlosc moja i rodziny ktora tez zbytnio nie ucierpi bo na krajowce jezdzac np. miedzy centrami magazynowymi moge miec normalne weekendy.
Cytuj:
Co mają powiedzieć ludzie pracujący w polsce za 800 złoty na lini produkcyjnej lub w magazynie w takich filmach jak LG, ORION, SCHARP. Wybudowali wielkie zakłady np w Kobierzycach i nikt tam niechce pracować z Wrocławia i ludzi doworzą z okolic to samo dotyczy się Łysomic pod Toruniem.
Co maja powiedziec. Patrzac na to okoliczni ludzie powiedzieli
veto i szukaja innych rozwiazan chocby tak drastycznych jak emigracja. Albo podejmujesz wyzwanie i cos zmieniasz albo charujesz za 800PLN narzekajac (skadinand slusznie) i ublizaja innym (nieslusznie), ze np.nie sa patriotami (i nie pracuja za wspomniana sume) ale nie robia nic (ci narzekakajacy-oczywiscie) zeby to zmienic. Amen