1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX). 2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy. 3. Opisujemy pojazd według wzoru: Marka: - Model: - Rok produkcji: - Przebieg: - Wyposażenie: - Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: - Obsługiwane kierunki: - 4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe. 5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu. 6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.
Mam pytanie czy nie będziesz w najbliższym czasie W Częstochowie ?
Po porostu muszę zobaczyć to cudo z bliska..
Nie jestem Ci w stanie powiedzieć, kiedy będzie można spotkać tatę w Częstochowie. Najczęściej jeździ na Niemcy albo Szwajcarię i zazwyczaj wraca się albo przez Jędrzychowice albo Olszynę. Sporadycznie przez Kudowę. Jednak może kiedyś się uda.
Korzystając z okazji zrobiłem 3 zdjęcia DAF-a. Zapraszam do obejrzenia i komentarzy.
Jeśli chodzi o eksport to zlecenie dostajemy z góry gdzieś ze Szwajcarii. Natomiast powroty szukane są na giełdach.
Witam.
W Wigilię minął dokładnie rok odkąd tata dostał nowe auto, przez co pokusiłem się o małe podsumowanie. Przez te 365 użytkowania nie pojawiły się żadne większe usterki oprócz wymiany VISCO na nowe. Po za tym drobne zabiegi kosmetyczne w postaci malowania felg. ze strony technicznej odbyły się wymiany, wszelkich filtrów, czujnika poziomu wody, wymiany klocków i tarcz, wymiana rozrusznika oraz zaopatrzenie osi pędnej w nowe opony błotno-śnieżne Bridgestone. Po za tymi sprawami samochód sprawuje się świetnie. Oczywiście co jakiś czas dolewany jest olej ale w niewielkich ilościach. Średnie spalanie trudno oszacować ale +/- 33-36L/100. Na chwilę obecną zaprezentuję kilka starszych zdjęć, kiedy tata wróci postaram się o coś świeższego.
GG: 0
Samochód: Renault Magnum 480,MZ ETZ 250
Przepięknie komponuje się z tą naczepą,ogólnie cały zestaw wygląda bardzo dobrze .Pozostało tylko życzyć kolejnych lat użytkowania i kolejnych bezawaryjnych kilometrów. Pozdro
_________________ Morał z historii krótki, lecz nie wszystkim znany... Jak nie ma warunków nie zapier*alamy!
W Wigilię minął dokładnie rok odkąd tata dostał nowe auto,
wymiany klocków i tarcz
Po roku eksploatacji
Cytuj:
Wcześniejszy właściciel to firma niemiecka z HOF-u. Aktualny przebieg to +/- 535 000 km.
Trudno się czyta co? Jak widać samochód sprowadzony, czyli już trochę jeździł. Klocki i tarcze po raz pierwszy były wymieniane podczas całej Jego 4 letniej eksploatacji. Niebawem już 5 letniej.
W Wigilię minął dokładnie rok odkąd tata dostał nowe auto,
wymiany klocków i tarcz
Po roku eksploatacji
Cytuj:
Wcześniejszy właściciel to firma niemiecka z HOF-u. Aktualny przebieg to +/- 535 000 km.
Trudno się czyta co? Jak widać samochód sprowadzony, czyli już trochę jeździł. Klocki i tarcze po raz pierwszy były wymieniane podczas całej Jego 4 letniej eksploatacji. Niebawem już 5 letniej.
Widzę że spalanie podobne jak w naszym Dafie. Z tym że ostatnio cały czas jeździmy z papierem ze świecia do Zagłębia też w 90% ładujemy około 24 ton. Ostatnio tata wiózł Korbowody do Volkswagena w PL, 23,900 kg
Kamilu, oby ten nadchodzący rok był lepszy od bieżącego
Jak będzie okazja i będziesz miał siły w okolicach sylwestra to pstryknij coś nowego w tle z Twoim podwórkiem I niech bez problemowo zarabia
Aaa Panie Adamie słyszałem słyszałem jak leciałeś. Zrobiłeś ładny hałas trąbkami Wieltonka stała tydzień bo rozładunek jej dopiero na 2 stycznia a tym czasie tata poleciał na Szwajcarię swoją byłą teściową. Widzę, że roboty jest od uja bo nawet nie staniesz na tą kawę
Tata wrócił w Sylwestrowy poranek. Zrobiłem kilka zdjęć. Jak widać nie zmieniło. Przybywają jedynie kilometry. Szczęśliwego Nowego Roku. Przepraszam za jakość ale zdjęcia robione z telefonu.
Dafik niczego sobie, w takim zestawieniu podoba mi się najbardziej.
mam małe pytanie odnośnie firmy skąd wozicie meble, mianowicie HM należy do IMS z siedzibą w Bendern (Liechtenstein). Mi zdarza się, ze wożę meble z HF (Helvetia Furniture) z Chełmna koło Świecia i najczęściej na CH, właśnie dla IMSa.
Na początku dziękuję wszystkim za życzenia noworoczne.
Nowy rok, nowe pomysły, plany, sugestie. Plany są ale pytanie czy wypalą. Na początku obiecałem sobie, że pomaluję pod kolor samochodu lusterka. Sporo osób mówiło, by to zostawić w spokoju. Wczoraj usiadłem, pomyślałem i przyznaję im rację. Zostawię tak jak jest. Jedyną rzeczą jaką chcę pomalować to "rączki" pod szybą przednią na kolor czarny oraz obręcze od felg na kolor czerwony. Dzisiaj pokusiłem się o sprawdzenie stanu licznika oraz ilości przebytych kilometrów od momentu odebrania samochodu przez tatę. Stan licznika z 23.12.2010r. wynosił 467 000km a stan z 08.01.2012r. 571 088km, tak więc w ciągu roku tata przebył odległość 104 088km. Zdjęć nowych nie ma bo auto wygląda tak samo jak z ostatnich zdjęć. Pozdrawiam.
PS. Kolego Damo105, Odpowiedź na Twoje pytanie udzieliłem na PW.
Krótki aktual. W samochodzie niewiele się zmieniło. Ze strony technicznej do wymiany poszła pompka od AdBlue. Pozostaje jeszcze zaktualizowanie oprogramowania na serwisie. Ze strony wizualnej doszły podświetlane tabliczki. Z okazji 50 urodzin taty kupiłem 2 podświetlane led-ami tabliczki. Jedną z imieniem, drugą z logiem DAF-a. Tymczasowy efekt widoczny jak na zdjęciach. Po za tym samochód spisuje się dobrze i pokonuje kolejne kilometry.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 34 gości