Nie trzeba kupować u okulisty, wystarczy po prostu kupić markowe i nie musi to być wcale "dolceGabana
"
pisząc markowe mam na myśli Uwex, Arctica itp. oczywiście z szkłami polaryzacyjnymi i filterm UV
oczywiście okulary to bardzo indywidualna kwestia jeden woli okulary typu "chuckNoris" drugi bardziej
sportowe przyległe , jeden szkła lustro drugi czarne jak asfalt itp. ja powiem z własnego doświadczenia :
zakupiłem okulary Marki Arctica - przyległe ramka cała plastik że tak powiem "dopasowane" z tego
względu iż nie lubie jak mam założone okulary i gdzieś bokiem wpada mi światło wieć "czakiNorisy"
dla mnie odpadają , jednak po kilku godzinach na głowie czuje ucisk po bokach głowy,teraz wiem że
wybrał bym wersje z gumowaniem na nóżkach i nosku oraz nie tak "ściskające", wiec jak będziesz kupował
okular i przy mierzeniu od razu czujesz że cię lekko cisną to paru godzinach bedą cię bardzo cisnać.
I sprawa na koniec jak już inwestujesz w dobre okulary zainwestuj w futerał , wystarczy chwila nie uwagi
odłożenie na bok ... nawet nie zauważysz kiedy przewrócą się na szkła porysują i po okularach...
DPTacho.pl