Cytuj:
@Pneumaster, zapytałem Ciebie bezpośrednio bo ponoć prowadzisz statystyki zapiski, serwis dmuchania posprzedażowego itd. to może nawet przez przypadek sie spotkałeś z podobnym problemem, no i ładnie zdania ubierasz
jak @kierownik wspominał geometria robiona była w serwisie volvo jakoś marzec kwiecień może luty, nie mam zapisków a FV nie chce mi sie szukać, czyli reasumując krótka i na temat to wina mieszanki tak jak sobie w duchu po ciuchu sądziłem, dobra ale @Pneumaster nie odpowiedziałeś mi jako autoryzowany serwis czy uznają mi wadę opony po 2,5roku
bo to w sumie dla mnie jest najważniejsze teraz a nie zakręty w prawo czy lewo, lub minimalny luz na siodle
EDIT
@davo prócz wydzieranych opon, są jeszcze jakieś objawy "zwrotnic"?
dlatego własnie uważam że Hankook to przyzwoita półka średnia i nie zużywa się standardowo tak szynowo jak wskazałeś. Stąd też poszukiwania w aucie po sugestie nawet co do zaczepu królewskiego co mocno przeszkadza kierownikowi nie wiem dlaczego. Były przypadki przestawionej osi na naczepie na cybantach i ta też ciągnęła przód na jedną stronę. Były przypadki złego magazynowania opon bo znam i serwisy i już po zakupie u użytkowników gdzie opony leżą pół roku w zaolejonym kanale a po takim czasie zmienia się właściwość gumy.
Oczywiście nie można pominąć wady produkcyjnej więc ściągnij sobie z neta kartę gwarancyjną Hankooka (ja nie jestem autoryzowanym Hankooka), standardowo na opony jest 5 lat gwarancji na nowe i 3 lata na bieżnikowane w fabryce licząc od daty produkcji.
Jaki błąd popełniłeś? Nie dałeś szans po przekręceniu stronami pokazać drugiej oponie czy to wina opon czy auta na jednej stronie. Gdybyś oprócz stronami obrócił jeszcze na felgach dałoby się na tym jeździć choć chwile na złapanie czy ów problem wychodzi na drugiej oponie na tej stronie czy nie.
Ale jeśli w tej chwili ważniejsze dla Ciebie zamiast uchwycić problem to czy reklamacja przejdzie czy nie to Ci powiem, że gwarancja jest tyle warta kiedy przejdzie albo nie
Chłopie nooo weź proszę Cię mam Ci odpowiedzieć on line czy uznają Ci gwarancję czy nie? Obiecuję Ci że może rozpatrzą albo nie
weź gadaj ze swoim sprzedającym. Jak to handlarz a nie serwis to Ci mogę powiedzieć już dzisiaj jak to się skończy.
Ale żebyś nie odczuł, że olewam to podpowiem do gwarancji dołącz kwit z geometrii będą wiedzieć, że z byle kim nie gadają a i że poważnie podchodzisz do problemu a raczej nie odpuścisz.
Geometria była na wiosnę robiona w Volvo? Coś chyba nie opowiadasz do końca wszystkiego. Jeśli była robiona to coś było nie tak czy było OK. Jak było nie tak to oponę "spływało" wcześniej a później już efekt domina. Chcesz mi powiedzieć że na wiosnę opony były w idealnym stanie na tyle że Volvo tego nie zauważyło a posypały się w ten sposób w 3 miesiące. Jeśli to powstało w 3mce to ta zawiecha żyje własnym życiem, jeśli było wcześniej to jak wyżej efekt domina.