Cytuj:
Mam pytanko
jaka firma w USA jest największa podwzględem ilości autobusów
albo inaczej jaką najczęściej widać na drogach
nie chodzi mi o dokładne liczby tylko tak "na oko" ...
Myślę, że Greyhound i Coach USA/Coach America to największe firmy w USA. Coach USA głównie ma chartery, choć także obsługuje stałe trasy, także dla przedsiębiorstw komunikacji miejskiej (np. w New Jersey i Nowym Jorku). Coach America i Coach USA to teraz różne firmy, ale Coach America oddzielił się kilka lat temu od Coach USA i ciągle ma bardzo podobnie malowane autobusy. Greyhound to taki polski PKS, głownie obsługująca stałe trasy.
Cytuj:
Hiob, Jestem pod Wrażeniem.
Przeczytałem Wszystko co znajduje się tutaj...
ile w swoim życiu już przejechałeś kilometrów ? i czy dalej pragniesz jeździć ... ? Pozdrowienia dla Ciebie !!
Jak rzeczywiście wszystko przeczytałeś to i ja jestem pod wrażeniem.
W sumie przejechałem już ponad 5 milionów kilometrów i chyba, jak Bóg da, będę jeździł do końca życia. Albo do emerytury.
Trudno coś zmieniać, jak piećdziesiątka się zbliża wielkimi krokami. Tym bardziej, że lubię tę pracę. Pozdrawiam i Ciebie.
Niezbyt częsta kombinacja: Western Star i duża sypialnia. Nowa Honda CRV, bardzo tu popularny samochodzik i jeszcze jeden potrójny skład FedEx-u, tym razem ciągniony przez Coronado. Ford Explorer z Alaski i kolejne ofiary policyjnej gorliwości. Chrysler 300C i Crossfire i 550 SL z Florydy.
Typowa zabudowa miast na północnym wschodzie i środkowym zachodzie, od Chicago do Nowej Anglii. Tutaj Cleveland w Ohio. Niemal każdy, kto przyjeżdża z Polski i widzi te domy, załamuje się. One naprawdę wyglądają tak, że w Polsce ludzie by się wstydzili w takich mieszkać. Oczywiście nie znaczy to wcale, że każdy z nich jest ruiną. Ich elewacje z desek, albo z plastikowych, czy aluminiowych imitacji desek zupełnie nie podchodzą naszym gustom i robią one na nas wrażenie szop i stodół. Ale Amerykanom właśnie takie elewacje się często podobają bardziej, niż tynki i cegła. Trochę lepsze wrażenie robią centra wielkich miast.
Mijając Cleveland przez chwilę autostrada jedzie tuż przy nabrzeżu jeziora Erie. A policja jest wszechobecna.