Co myslicie o zakupie nawigacji . Dla nowego w tym zawodzie to chyba idealny sprzęt żeby sie nie zgubić gdzieś w trasie Macie jakieś doświadczenia ? Jaka jest w miare dobra nawigacja w miare normalnej cenie? Dzięki
Moj tata ma nawigacje i jak ustawia se gdzie ma jechac to wybiera jak najszybsza droge nieraz wybierze taka wioske ze trzeba lusterka chowac bo nie ma miejsca a czasami wybiera taka droge dobra Za granica to dobra sprawa bo nie trzeba na mapie szukac jakiejs wiochy np. tylko nawigacja mowi Ci gdzie skrecic na ktorym zjezdzie na rondzie zjechac
No dobre dobre a ile kosztowała ta nawgacja Twój tata sam kupił czy firma kupiła.Chciałbym też się dowiedzieć ile kosztuje dobra i niedroga nawigacja ???
_________________ Gdyby budowanie autostrad było nielegalne > To mieli byśmy w Polsce lepsze drogi niż w Niemczech
Ja używam do nawigacji Noki N70. Jeśli masz tel. kom. z Symbianem to możesz mieć taką nawigację nawet za 277 zł bo taka jest cena anteny do telefonu. Potem wgrywasz tylko program i śmiga. Ja na tym jerzdzę po miastach i nie ma problemu największego. Oczywiście są też minusy a mianowicie ta mapa której ja używam ma tylko 39% pokrycia dla polski wiec wszystkich ulic nie ma. No i brak w niej możliwości wprowadzenia danych odnośnie samochodu wiec czasem chce cię prowadzić pod zakaz. Ale jeśli patrzysz na znaki drogowe to nie ma problemu najmniejszego.
Mój zestaw to: Nokia N70 + antena LD-3W (277zł) + TomTom z mapą europy (za free from internet )
najtanszym rozwiązaniem jest użycie telefonu do nawigacji,jeżeli jednak chciałbyś zakupić urządzenie to zwracaj uwage na możliwość zainstalowania karty pamięci w nim-są teraz tanie które tego nie mają a ich wewnętrzna pamięć jest tak ograniczona że uniemożliwia zainstalowanie porządnego programu,i jest ono praktycznie zbędną dekoracją w praktyce wtedy.
Choć osobiście używam laptopa bo uważam to za najpraktyczniejsze rozwiązanie i wcale nie droższe od nawigacji,nie mówimy o wypasionych modelach których ceny są w okolicy miesięcznego zarobku kierowcy
akurat nie znam tego modelu,ale osobiście preferuje połączenie USB,nie masz możliwości utraty połączenia w najmniej odpowiednim momencie wtedy,i cenowo jest to tańsze rozwiązanie a i starsze modele laptopów nie mają bluetootha także i jest to konieczność dla tego typu urządzenia,osobiście polecam HOLUX GR-213,za 180zł z tymi parametrami nic mądzrzejszego sie nie wymyśli,jedyna jego wada to troszke długie odpalanie ale chodzi świetnie,myślałem nawet o poszukaniu czegoś nowszego ale oprucz obudowy
i opisów że super coś tam jest nic ciekawego nie wymyślili jeszcze,a pozatym nie ma co przeinwestowywać bo i tak niedługo wejdzie nowy system lokalizacji i wtedy sie przestawimy
Moim zdaniem jeśli miałbyś już kupować to proponuje PocketPC i albo AutomapaXL jeśli chodzi o polskę lub jakiś lepszy od tomtoma na europę. Są takie w których wprowadzasz dane samochodu i sam prowadzi cię przez objazdy (ta wersja niestety nie jest dostępna na tel komórkowe z tego co wiem).
Ja mam Mio P350 a na tym Destinator 6 na Europe ( 30 panstw) i Automape XL na Polske. Chce to sprzedac, bo chce kupic palmtopa z WiFi. Jezeli jest ktos zainteresowany to prosze o kontakt na GG lub e-mail. Ewentualna transakcje mozna przeprowadzic przez Allegro. Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 3 gości