Witam
Mam prawo jazdy kat. B, czy mogę prowadzić Mercedesa Sprintera 412D z zabudowaną autolawetą?? Dodam, że Sprinter jest na bliźniakach i Dmc to 3500kg. Chcę wypożyczyć takie auto i przyprowadzić tym Sprinterkiem auto osobowe z Niemiec. Czy wystarczy mi na to kategoria B ??
GG: 4604681
Skoro DMC jest 3,5t to możesz. Nie ważne czy jest na bliźniakach czy na zwykłych, pojedynczych, ważne jest to co ma w dowodzie wpisane. Zależy jeszcze jaka jest masa własna tego Sprintera, oraz masa samochodu jaki chcesz na niej przywieś. Bo jak będzie więcej jak 3,5t i będziesz miał kontrole wagową to może być mandacik.
_________________ Każda maszyna jest warta tyle ile wart jest człowiek który ją obsługuje!!!
jak bedzie mial RMC wieksze niz DMC to bedzie poprostu nadwaga ale z formalnego punktu widzenia mozesz takie auto prowadzic. jedynie w niemczech musisz sie stosowac do ich przepisow czyli posiadac ksiazke pracy kierowcy a jezeli jest tacho to go uzywac i w niedziele zakaz jazdy
_________________ usługi dźwigowe do 350t, transport niskopodwoziowy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 41 gości