Z tego co wiem to firma TRUMA do kabin samochodów ciężarowych ma system grzewczy dwu stopniowy czyli masz włączony jeden przycisk to grzeje na pół mocy gdy masz dwa to grzeje na całą moc urządzenia.
Ja też mam ogrzewanie gazowe i u mnie są dwa sposoby odpalenia tego ogrzewania.
Jeśli posiadasz taki sterownik z programatorem jak w normalnym ogrzewaniu to wystarczy wcisnąć czerwony przycisk z ogrzewania i bez względu na ustawienia na tym drugim powinno działać.
Na drugim sterowniku mam dwa przełączniki i potencjometr do regulacji temperatury.
Na pierwszymy są dwa płomienie, większy i mniejszy, tym przełącznikiem regulujesz siłę grzania i prędkość wętylatora, analogicznie przy małym pracuje wolniej i na dużym szybciej.
Drugi przełącznik ma narysowany wentylator, kropeczkę i płomień. Kropeczka to pozycja wyłączenia, ale jeśli masz też taki sterownik jak pisałem wcześniej to mimo ustawienia na kropeczce tamtym sterownikiem uruchonisz ogrzewanie. Narysowany palnik, to pozycja włączenia, a wentylator to podobno przewietrzanie, czyli działa wentylator ale bez palnika.
No i pokrętło, którym regulujesz temperaturę. Jest też czerwoma dioda, która sygnalizuje brak gazu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 29 gości