Witam, wlasnie zlozylem wniosek o licencje miedzynarodowa. Mam teraz jezdzic chłodnia do Wloszech (przez niemcy i austrie), narazie bede jezdzic ja (jako wlasciciel), potem z kierowca albo kierowca bedzie sam jezdzil. Jaki musze miec papiery jak jade do Wloch? Co do oplat autostradowych to juz wiem - Niemcy Tollconet (jestem w trakcie zamowienia urzadzenia) Austria Go-box(kupuje sie na okreslonych staclach paliw), Wlochy mozna placic gotowka przy bramkach. We Wloszech tez wiem, ze kierowca musi okazac umowe o prace. Ksiazeczka zdrowia, ksiazka dezynfekcji pojazdu, dopuszczenie chlodni jak uzytki przez weterynarie, Musze miec tez wypisane CMR, czy zaświadczenie przedsiębiorcy wykonujący transport międzynarodowy osobiscie moze byc takie same jak w Polsce? czy musze tez miec przy sobie orzeczenie lekarskie, psychotesty i kurs na przewoz rzeczy? Jezeli jezdze samochodem z tachografem cyfrowym, to jak nie jezdze np jeden dzien, to musze miec wypis, ze w danym dniu nie jezdzilem? czy cyfrowego to nie dotyczy? Czy cos pominolem? troche pytam mam, ale wole sie upewnic niz placic gruba kase za kary..