GG: 4492357
Samochód: MAN F 2000 19.414
Hmm koledzy kupiłem autko ciezarowe i jest w nim takie cos. Czy ktos wie co to jest ? Tzn ze to lokalizator GPS to wiem ale jak to działa. Czy da sie sciągnąc jakies oprogramowanie do tego na PC ? Czy mozna to uruchomic dla siebie ? Auto pochodzi z niemieckiej spedycji.
Na tym boxie jest napisane :
DATCOM H-System-Box
ponizej jakies cyfry i napis DI CO TEC
Czy ktos mi z tym pomoze bo ciekawi mnie co to moze byc ? Dodam ze w aucie jest zamontowana nawigacja VDO DAYTON. Fajnie było by to uruchomic u mnie.
Cos juz znalazłem tu : http://www.intelligent-systems.de/DATCO ... age004.jpg[/url]
Pzdr
Michał
Jest to urządzenie działające w systemie GSM (poprzez kartę SIM, taką jak do telefonu).
Wykupuje się abonament w którejś sieci komórkowej, a kartę SIM umieszcza się w tym urządzeniu.
Wysyła ono co pewnie czas informacje na temat pojazdu (lokalizacje, czy się porusza, przebyte kilometry itp.)
Co do dokładnego działania musisz zapytać kogoś kto zajmuje się takimi urządzeniami.
GG: 4492357
Samochód: MAN F 2000 19.414
Czyli to działa na zasadzie komórki ? Myslałem ze to jest powiązane z GPS i bezpłatne. Na taki trop wprowadziła mnie nawigacja Vdo Dyton z którą jest to połączone i przyręcone wkrętami jedno do drugiego. Pomyslałem ze zaden przewoznik dla wygody kierowcy nie zamontuje gps, ale zrobi to dla siebie (mapa pojazdów) a dla kierowcy przy okazji.
_________________ Maschinenfabrik Augsburg Nürnberg AG w skrócie MAN 19.414 FE EVO
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości