Cytuj:
Ale ja juz mam firme załozona tylko chce powiekrzyć ja i kupic nowy samochód.moze w 2009roku moze sie coś zmieni i będzie mozna dostać dotacje na to.
W sytuacji nadpodaży pojazdów, w sytuacji gdy rozważany jest pomysł,by dopłacać do wycofywanych z ruchu, złomowanych pojazdów ,wzorem dopłat za złomowanie kutrów rybackich ,trzeba bardzo dużego optymizmu by liczyć na dotowanie powodujące rozwój tej branży.
Owszem, był kiedyś moment , gdy w niektórych regionach można było takie dotacje otrzymać.Chodziło o regiony z dużym bezrobociem.Ale to dawna przeszłość.
Zwrócić należy jeszcze uwagę,że po otrzymaniu dotacji należy prowadzić działalność jeszcze minimum 5 lat, dotrzymując zawartych w biznesplanie-wniosku warunków-"obietnic".Więc nie można zmniejszyć zatrudnienia, zmienić profilu,zawiesić itd..I to jest ostro kontrolowane.Niedotrzymanie terminu czy warunków powoduje obowiązek zwrotu dotacji.
Natomiast nadal istnieje -tu i tam, trzeba się dowiadywać-możliwość otrzymania dotacji obejmującej także pojazdy, ale jako urządzenia wspomagające prowadzoną działalność.Nie transportową.N.p. zakup samochodu-cysterny do zakładu mleczarskiego, lub mąkowozu do młyna.Itp..