Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 06 gru 2010, 17:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam Panowie jutro mam c+e stres niesamowity jazde idzie mi dobrze gorzej ze swiatłami i takimi duperelami.

Mam pytania zarówno w momęcie sprzegnięcia i rozgrzegania gasze samachód by podłączyć przewody i w przypadku rozprzęgania je rozłączyć tak ?

Mam problem ze swiatłami najpierw losuje 2 światła które pokazuję w samochodzie a następnie wszystkie w przyczepie ?

W skład światel pozycyjnych w przyczepie wchodzą:
-swiatła obrysowe przednie góre
-światła pozycjne przednie
-swiatło pozycyjne boczne (lewa i prawa strona)
-światło pozycyjne tylnie
-podświetlenie tablicy rejestracyjnej
-światło obrysowe przednie w przyczepie

W skład świateł mijania wchodzą :
-światła mijania przednie i nic więcej tak ?

Światła drogowe więc tylko przednie .
Światło begu wstecznego, i światło stop.

Świało przeciwmieglne tylnie i to by było na tyle ?
A no i awaryjne , oraz kierunki prawy lewy.

Jakie światła z jakimi pokazać żeby było szybciej i łatwiej pokazać

Dzięki za pomoc

Post Wysłano: 06 gru 2010, 21:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6760669

tak, samochod masz miec zgaszony. co do wszystkich swiatel to rozne samochody moga niektorych nie miec (np moja naczepa nie miala gornych obrysowek), polecam ci wejsc na strone wordu w ktorym bedziesz zdawal, oni tam czesto maja opisane zdjecia swoich pojazdow egzamianycjnych, w tym wlasnie swiatla. u mnie egzamin wygladal tak, ze wylosowalem poziom oleju i swiatla awaryjne i tyle, potem gosc stanal za naczepa i kazal mi wlaczac po kolei wszystkie swiatla niewychodzac z kabiny a on tylko stal z tylu i mowil ze dziala.

polecam ci wejsc na strone www.mord.tarnow.pl, a nastepnie (po lewej):

egzaminy -> egzamin praktyczny -> C+E -> 4 zadania egzaminacyjne

tam masz wsztstko fajnie opisane co sie losuje na egzaminie ze swiatel i obslugi technicznej oraz jakie zestawy manewrow mozesz wylosowac, poza tym egzaminator na pewno bedzie ci mowil wszystko po kolei co masz wlaczyc albo sprawdzic. jesli zdajesz na midlumce to na tej stronie mordu tarnow masz rowniez bardzo fajnie opisane wszystkie swiatla, poszukaj tez tutaj na forum jakiegos tematu o twoim wordzie, byc moze ktos opisywal dokladnie pojazdy.

no i oczywiscie powodzenia, daj znac jak poszlo ;)

Post Wysłano: 06 gru 2010, 21:28

Użytkownik

Użytkownik

dzieki kolego za pare słow :) zaraz poszukam ja byłem na stronie swojego wordu tam nic praktycznie nie ma a więc nie ciekawie :

Dobrze byłoby zdać te c+e plac dobrze mi idzie więc może sie uda:
-ADR zrobiłem
-KW zrobiłem
wiec pozostaje c+e i łapnąć kawałek pracy

Podzielę się info Pozdrawiam

Post Wysłano: 07 gru 2010, 17:21

Użytkownik

Użytkownik

witam wiedziąłem ze nie zdam i nie zdałem .
Szczepiłem sie pokzałem swiatła, niestety tak jak mi zadania szły pięknie na placu u siebie tu dałem du.. i nic więcej . Nie zdaŁEM na łuku 2 razy linia .

Za drugim razem spanikowałem powiniem ruszyc do przodu na maxa do prawej linni zjechac i spróbowac raz jeszcze chciałem wyjsc za 1 razem i nie wyszedłem trudno pozostaje jedynie... i nic więcęj wrrr

Post Wysłano: 07 gru 2010, 17:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

glowa do gory, zdarza sie... mi z kolei caly kurs luk tylem slabo raczej szedl a na egzaminie za to bez klopotu za pierwszym machnieciem... kiedy nastepne podejscie?

Post Wysłano: 07 gru 2010, 18:04

Użytkownik

Użytkownik

jeszcze sie nie zapisałem wiesz co tak jest jak sie nie zdaje to myśle a rzucę to ale z drugiej stony nie warto poddawać się.

Wiesz co u mnie elegancko szło a kurde na tym łuku przyczepe za duzo nagiełem na prawa strone i jeśli się odbić chce to wiesz auto wychodzi na zewanatrz łuku no i dzień dobry hm można było dać do przodu poprawić się ale wiesz to teraz pisać można a stres itd wiesz jak jest ogólnie jak rozbiłeś łuk zjezdałes na maxa do prawej zawsze przy dojezdaniu do końca łuku?

Post Wysłano: 08 gru 2010, 12:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

na maxa raczej nie, zeby zawsze miec jakies margines i miejsce na poprawke, staralem sie raczej jechac miedzy liniami dla luku na C a moja linia dla CE (na moim luku zarowno na elce jak i examie akurat oba luki sie pokrywaly), potem mniej wiecej w polowie luku (tym punkcie kulminacyjnym) lekko odbijalem kierownice w lewa strone zeby zaczac sie oddalac konikiem od lini po lewej stronie, a naczepa i tak sie jeszcze lamala - przez to mialem potem dosc duzo miejsca po lewej stronie i moglem spokojnie odbic mocno ciagnikiem zeby wyprostowac zestaw nie martwiac sie, ze wyjade z lewej strony. na egzaminie tez sobie zrobilem lekka korekte bo lepiej niepotrzebnie nie ryzykowac, ale moze udaloby sie fartem zrobic bez korekty - tylko po co sie meczyc i kusic los? :)

Post Wysłano: 08 gru 2010, 15:59

Użytkownik

Użytkownik

no tak wiadomo nei wiem czemu mi nie poszło w grupie 15 osob co robiliśmy prawko byłem jednym z najlepszych na placu i wes nic nie poradzisz
jestem jedynie ... i tyle hmm trzeba spróbowac tylko nie wiem kiedy teraz jakoś zimą mi się za bardzo nie chce hmm sam nie wiem muszę to przemyśleć co i jak :)

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]