Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Ford Focus mkI :)

Fundacja Akademia Obywatelska zaprasza mieszkańców województwa podkarpackiego, którzy ukończyli 18 lat do udziału w projekcie "Zdobądź nowy zawód – zostań kierowcą", będzie on realizowany do grudnia 2012 r. w Rzeszowie.
Jeżeli:
• Mieszkasz na terenie województwa podkarpackiego
R 26; Masz ukończone 18 lat
• Posiadasz prawo jazdy kat. B
• Pracujesz w firmie świadczącej usługi transportowe
• ; Posiadasz co najwyżej wykształcenie średnie
• Chcesz podnieść swoje kwalifikacje i zdobyć nowe uprawnienia

Oferujemy:
• Kursy prawa jazdy C, C + E
• Certyfikat Kwalifikacji Wstępnej uprawniający do przewozu osób i mienia na terenie EU
• Wykłady ECODRIVING
• Przyjazną atmosferę oraz pomoc na każdym etapie uczestnictwa w projekcie
• Profesjonalną kadrę szkoleniową
• Zwrot kosztów dojazdu, materiały szkoleniowe, catering
Więcej informacji o projekcie w biurze projektu:
ul. Hetmańska 4/12, 35-045 Rzeszów
tel. 17 740 38 49
www. akademiaobywatelska. eu
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
miejsce : ul. Hetmańska 4/12, 35-045 Rzeszów, woj. podkarpackie
organizator: Fundacja Akademia Obywatelska
adres: ul. Hetmańska 4/12, 35-045 Rzeszów,
tel. : 17 740 38 49, faks: 17 740 38 49
e-mail: fundacja@akademiaoby watelska. eu
www: ://www. akademiaobywatelska. eu

Obrazek

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 4kołowy

znów przybędzie "kierowców"! :mrgreen:

znów 120 szczęściarzy nasłucha się o tym jaki to super zawód, ile to można zarobić i w ogóle no po prostu spełnienie marzeń. A potem pierwszy kurs, i tak pewnie ze 120, w branży zostanie może 30 osób.

Te bajki na tego typu kursach są wspaniałe :P Jak robiłem kurs na koparko ładowarke to też nam mówili jaki to cudowny zawód, jak to dzisiaj dobrze mieć taki papier. Pani z WUP przekonywała żebyśmy w połowie kursu chodzili już do pracodawców i dogadywali sie na sezon do roboty :mrgreen: a realia są takie że z naszej grupy 40 osobowej, to dosłownie kilka osób ma teraz prace na w/w sprzęcie. Reszta nawet nie ma opcji pokazania co sie nauczyła na kursie. Każdy jak szuka operatora to szuka takiego co potrafi zapier*alać z robotą a nie takiego co dopiero bedzie sie uczył jak dobrze wykonywać ten zawód.

Z kierowcami w zasadzie jest tak samo, sam też już doświadczyłem tego jak pięknie usłaną drogę ma kierowca bez doświadczenia :]

No ale spoko, powodzenia! :D

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5369477
Samochód: Czrerwony

w większości województw są jakieś projekty , a u mnie w łódzkim kiszka;/

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7049820

Potraficie tylko narzekać na ten zawód, a może tak dla odmiany jakieś dobre strony?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11426561
Samochód: IVECO STRALIS (tandem)

A to tak zawsze jest ludziom nie dogodzi potrafią tylko narzekać.;/
Jakieś są kto chce to znajdzie i jeździ kto nie to nie;d Wiadomo na początek i zarobek nie jest taki jakby ktoś chciał i moze i trasy też nie za bogate.
Po za tym to takie projekty dobrze ze są;d

A i mam pytanie;D tylko niech odpowie najlepiej ten co wie dlaczego tak jest. Po co Ci z tych cięzarówek tak śmigają niesamowicie? Chodzi mi o to ze jakby sie dało to i by dwiescie na zabudowanych przejechali;/
i pytanie skąd ten pośpiesz? Z ich widzi mi sie zeby szybko skończyć trase i pojechac do domu czy terminy takie czy szef tak goni? 1/10 potrafi przejechać w miare spokojnie reszta ile sie da to jadą.;/ Dlatego ze młodzi i chcą sie popisac i styl przenoszą ze swoich prywatnych aut?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11
Samochód: Opel

Cytuj:
i pytanie skąd ten pośpiesz?
Jakby Ci płacili od kilometra to też byś zasuwał :wink:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6150050
Samochód: zielony

Fajna oferta, tylko nie wiem po co ograniczenie do pracowników firm transportowych... Takie zasady gry ograniczają dostęp do kursów - tak jak u mnie w opolskim.

A co jeszcze... Co z tego że kurs zrobi 120 a 30 zostanie w zawodzie? Z ostatniej dyskusji prowadzonej też odnośnie braku kierowców Cyryl przedstawił sprawę dość jasno - nie każdy kto ma uprawnienia i umie jeździć odnajdzie się w zawodzie. Dlatego najlepiej jakby jak najwięcej ludzi miało stosowne papiery - po prostu rynek sam wyeliminuje tych, którzy się nie nadają. Dlatego nie ma nawet mowy o 100% zatrudnieniu w zawodzie po takim kursie... I dlatego też takie programy są dobre i będę je popierał, a jak da radę to i skorzystam, bo brakuje mi do szczęścia E i KW :lol:

Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Napisałes ze rozmawiałes z cyrylem który przedstawił sprawe jasno ze nie każdy kto ma uprawnienia itd odnajdzie sie w zawodzie. Co przez to rozumiecie?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Napisałes ze rozmawiałes z cyrylem który przedstawił sprawe jasno ze nie każdy kto ma uprawnienia itd odnajdzie sie w zawodzie. Co przez to rozumiecie?
Hmmmm...A co tu rozumieć?

Prosty przykład.

Robisz kurs na wózki widłowe. Przerzucisz z dwie palety na placu, podjedziesz z dwa metry i masz zdany egzamin :lol:

Idziesz do pracy, a tu zonk...Trzeba pakować palety na wysokość 7-8m wzwyż, wszystko na żyletki i trzeba uważać na każdy detal.

Jeden będzie tak pracował, a inny powie: "Na h.j mi taka robota, znajdę coś mniej stresującego".

Masz pokazane na patelni, że nie każdy, który ma uprawnienia będzie wykonywał dany zawód :wink:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
i pytanie skąd ten pośpiesz?
Jakby Ci płacili od kilometra to też byś zasuwał :wink:
No dobra rozumiem ze im więcej przejechanych kilometrów to więcej zarobisz. Niby przez CB sie dowiesz o patrolach policji czy tych zielonych choć czasem można sie przejechać bo ktoś albo specjalnie źle powie ze czysto bez patroli albo akurat nadjadą miedzyczasie i co zarobiłes goniąc to zapłacisz tym mandat. Nie mówie zeby jechał na zabudowanym te pięćdziesiat ewentualnie w nocy sześciedziąt tam dziesięc do dwudziestu jak szybciej bedzie jechac w takich miejsach co pewniak jest ze nikomu tym nie zagrozi bo wiadomo terminy i jednak ograniczony czas jazdy ale nie ze noc czy to dzien wie ze czysto zabudowane a ten tnie do dziewięćdziesięciu i jakby mógł to by wiecej jechał ale ogranicznik przeszkadza. Nie mówie ze wszyscy ale większość.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Hmmmm...A co tu rozumieć?

Prosty przykład.

Robisz kurs na wózki widłowe. Przerzucisz z dwie palety na placu, podjedziesz z dwa metry i masz zdany egzamin :lol:

Idziesz do pracy, a tu zonk...Trzeba pakować palety na wysokość 7-8m wzwyż, wszystko na żyletki i trzeba uważać na każdy detal.

Jeden będzie tak pracował, a inny powie: "Na h.j mi taka robota, znajdę coś mniej stresującego".

Masz pokazane na patelni, że nie każdy, który ma uprawnienia będzie wykonywał dany zawód :wink:
Ty to widze niesamowity cwaniak jestes na każde moje pytanie czy komentarz masz odpowiedź.
Temu pewnie o traka chodziło ty o wózkach widłowych no ale ok chciałes podać przykład. To ja wiem że robisz kursy i niby wszystko fajnie wygląda pójdziesz do roboty to wymagają zebys umiał wszystko i szybko a jakikolwiek komfort pracy to mało kogo interesuje. Pewnie powtórze to po raz kolejny ale będzie taki co ma to we krwi szybko łapnie i będzie robić a drugi będzie chciał i sie starał i też będzie dobry.
Ale powiedz mi gdzie na początku jest łatwo bo ja wiem ze chyba nigdzie.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ty to widze niesamowity cwaniak jestes na każde moje pytanie czy komentarz masz odpowiedź.
Nie trzeba być cwaniakiem, żeby używać mózgu, mieć swoje zdanie i trochę informacji. Masz potężne narzędzie jakim jest internet i nie potrafisz go wykorzystać....Tak na marginesie, co jest przeciwieństwem cwaniaka? :mrgreen:

Życzę miłego dnia.

Użytkownik

Użytkownik

cumulus_xD to w koncu wiesz czy chyba ? Sam sobie zaprzeczasz. Zacznij pisac tak zeby cie kazdy mogl zrozumiec.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Nie trzeba być cwaniakiem, żeby używać mózgu, mieć swoje zdanie i trochę informacji. Masz potężne narzędzie jakim jest internet i nie potrafisz go wykorzystać....Tak na marginesie, co jest przeciwieństwem cwaniaka? :mrgreen:

Życzę miłego dnia.
Ty już nie bądź taki do przodu zeby Ci z tyłu nie brakło:P

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
cumulus_xD to w koncu wiesz czy chyba ? Sam sobie zaprzeczasz. Zacznij pisac tak zeby cie kazdy mogl zrozumiec.
Szczegółów sie czepiasz. Jest na tyle jasno napisane ze powinien każdy zrozumiec. A jak nie rozumiesz to zapytaj.:P :wink:

Użytkownik

Użytkownik

Już sama nazwa użytkownika, mówi sama za siebie...

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Do mnie pijesz?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7644644
Samochód: Renault Premium DCi

Cytuj:
Do mnie pijesz?
Na ogół nie wchodzę w dyskusję z takimi jak ty ale ma do ciebie tylko jedną prośbę weź się wyloguj i już tu nie pisz nic jak masz pisać takie durne posty!

Ja zawsze byłem z tym ale powinno być tak ze jak zdasz takie coś to musisz iść do roboty w tym zawodzie na 10 lat i uj a nie wszyscy na hura lecą robić uprawnienia a potem nie robią w zawodzie a kasa idzie się je...

Użytkownik

Użytkownik

To nie jest jedyne forum na jakim się zarejestrowałem ( rożna tematyka ), ale to miejsce jest dla mnie szczególne. Poziom przekazywania myśli przez jakaś tam cześć forum jest gorsza niż tragiczna. Nie jestem jakimiś tam Miodkiem ortografia nie jest moja dobra strona, ale staram się pisać tak żeby mnie ludzie rozumieli - przed wysłaniem posta sprawdzam i poprawiam swoja wypowiedz. Tutaj nie którzy reprezentują poziom - nie wiem nawet co tutaj wpisać - nie da się ich czytać a co gorsza nie przyjmują krytyki i się strasznie z tego powodu denerwują. Wcale się nie dziwie ze kierowcy są postrzegani jako tłumoki i nieuki. Skoro nie którzy nie potrafią napisać normalnie 2 zdań. Wystarczy poczytać trochę forum. Az zal ściska ze tez jestem kierowca.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Rudy 102

A po co ten off-top?

Czy wszyscy już się boją konkurencji?