Strona 1 z 1 [ Posty: 13 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 maja 2011, 19:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

witajcie, zbliza się termin mojego egzaminu (za półtorej tygodnia planowałem się zapisać), ale pech sprawił że akurat zgubiłem swoje prawko na osobówki... mam w związku z tym pytanie - CZY W OGÓLE KTOKOLWIEK W OŚRODKACH EGZAMINCYJNYCH O NIE PYTA (np. przed wejściem na salę, lub przed egzaminem praktycznym - zdaję w Poznaniu)?

problem polega na tym - czy lepiej czekać miesiąc lub więcej na wyrobienie duplikatu (tyle to może potrwać, bo jestem zameldowany 300 km od miejsca zamieszkania i nie mam kiedy tam pojechać) i płacić 84zł, czy zaryzykować i pójść na egzamin bez prawka, a potem od razu zgłosić się do urzędu po "C" (i przy okazji zgłosić zagubienie "B")? "B" nie jest mi na razie potrzebne, bo i tak nie mam auta, dlatego pytam...

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Renault Premium

Na egzaminie nie pytają o prawko (przynajmniej u mnie) trzeba mieć tylko dowód tożsamości.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

Cytuj:
witajcie, zbliza się termin mojego egzaminu (za półtorej tygodnia planowałem się zapisać), ale pech sprawił że akurat zgubiłem swoje prawko na osobówki... mam w związku z tym pytanie - CZY W OGÓLE KTOKOLWIEK W OŚRODKACH EGZAMINCYJNYCH O NIE PYTA (np. przed wejściem na salę, lub przed egzaminem praktycznym - zdaję w Poznaniu)?

problem polega na tym - czy lepiej czekać miesiąc lub więcej na wyrobienie duplikatu (tyle to może potrwać, bo jestem zameldowany 300 km od miejsca zamieszkania i nie mam kiedy tam pojechać) i płacić 84zł, czy zaryzykować i pójść na egzamin bez prawka, a potem od razu zgłosić się do urzędu po "C" (i przy okazji zgłosić zagubienie "B")? "B" nie jest mi na razie potrzebne, bo i tak nie mam auta, dlatego pytam...
Mnie pytali o prawko za każdym razem, czy to C, CE, D.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1211325
Samochód: Scania R

Nie trzeba. Mi egzaminator kazał tylko dowód pokazać i tyle.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6974206

U nas jak na wyższe zdajesz to proszą i sprawdzają stare prawko. Nie wiem czy to obowiązek...

Użytkownik

Użytkownik

W radomskim WORD prawko kserują przy zapisywaniu się na egzamin. Na samym egzaminie sprawdzają tylko dowód tożsamości.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Solaris Urbino

U mnie w miescie(Grudziadz) na egzaminie wymagany jest jedynie dowod tozsamosci. Kopie prawka itd daje sie razem z papierami po ukonczeniu kursu, w trakcie zapisywania na egzamin. Pozdrawiam
Kolego jesli dawales razem z dokumentami kopie prawka do WORD-u to mysle, ze nie powinno byc problemu..chociaz nie wiem co bedzie przy wydawaniu nowego prawka, gdy juz zdasz na ta kategorie..bo ja przy odbiorze nowego prawka musialem stare oddac..a Ty nie bedziesz mial co oddawac.. No chyba, ze po prostu powiesz, ze zgubiles i bedzie po sprawie..no a jak nie to trzeba bedzie isc do urzedu i zglosic zgube.. Nie wiem dokladnie jak to jest, jesli sie myle to przepraszam i prosze o oswiecenie :)

KWP: jest(2013)

Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 23:15 przez mlodzik, łącznie zmieniany 1 raz.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Cytuj:
W radomskim WORD prawko kserują przy zapisywaniu się na egzamin. Na samym egzaminie sprawdzają tylko dowód tożsamości.
I tak jest prawidłowo.
Dokumentem upoważniającym do odbycia egzaminu jest dowód osobisty, paszport, lub karta pobytu. Od tego, czy masz wymagane uprawnienia jest kompletacja dokumentów w OSK oraz WORD przy zapisie na egzamin.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

kurcze, numer prawka chyba spisywali, ale ksera zadnego nie oddawalem w osrodku szkoleniowym (glupio mi sie w obecnej sytuacji ich pytac czy bedzie potrzebne...). a wy wszyscy dawalisice ksero? bo jesli tak, to nawet sie na ten egzamin nie zapisze. dokumenty jakies skladalem, zapisujac sie na kurs, tyle ze nie zostaly przeslane do wordu, poniewaz mam jeszcze troche jazd do zaliczenia, ok. 1,5 tyg.... ale dajmy na to, ze bez ksera sie obejdzie - czy w WORDZIE POZNANSKIM ktos zdawal i zapytali go o prawko przed egzaminem? bo z tego, co piszecie, widze ze w calym kraju bywa roznie...

Użytkownik

Użytkownik

Ja ksero nigdzie nie dawałem.
Numer prawa jazdy dawałem, zdobywając wyższe kategorie i tak pozostaje ten sam.
Mnie osobiście nikt nie pytał o prawko czy było czy nie (jeśli chodzi o sam egzamin).

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Partner 1.6 HDI, MB Coupe 3.0 24V

Dla mnie zawsze robili xero prawka, przodu i tyłu, przy każdym egzaminie oddzielnie. Raz chyba nawet sam xerowałem robiąc na C. ;)

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Cytuj:
czy w WORDZIE POZNANSKIM ktos zdawal i zapytali go o prawko przed egzaminem?
Nikt nie ma prawa Cię zapytać o Prawo Jazdy, jeśli podchodzisz do egzaminu. Przy zapisie na egzamin, owszem, ale nie przy podejściu do egzaminu. OSK robił pewnie ksero dla swojej dokumentacji.

Użytkownik

Użytkownik

W Poznaniu przy zapisie na egzamin jest wymagana kopia posiadanego prawa jazdy. A egzaminator sprawdza tylko dowód osobisty.

Strona 1 z 1 [ Posty: 13 ]