Witajcie. Z racji tego, że dziś zdałem egzamin na kategorię B mam do Was kilka pytań.
1. Czy muszę nalepiać "listka" na tylną szybę ?
2. Czy obowiązuje mnie inny taryfikator, np: wyższe mandaty, mniejsza liczba punktów karnych ?
3. Czy muszę poruszać się z jakąś maksymalną dopuszczalną granicą 50 w mieście i 60 poza miastem przez rok ?
Jeśli coś jeszcze jest o co nie zapytałem/ nie wymieniłem to proszę dopiszcie.
GG: 2172953
Samochód: najlepszy samochód świata. Służbowy
Dżizas ! Jak Ty zdałeś to prawko? Na kursie nie mówili? Czego tam teraz uczą? Chyba tylko : jak prześlizgnąć się na egzaminie?
_________________ Pozdrawiam - Łukasz
Był DAF XF 105.510 SSC 6x2 <- Kto śmiał to usunąć? Mam uczulenie na dzieci Neo, i pseudokierowców z prawego fotela!
Samochód: orange i grafitowy
Cytuj:
Witajcie. Z racji tego, że dziś zdałem egzamin na kategorię B mam do Was kilka pytań.
1. Czy muszę nalepiać "listka" na tylną szybę ?
2. Czy obowiązuje mnie inny taryfikator, np: wyższe mandaty, mniejsza liczba punktów karnych ?
3. Czy muszę poruszać się z jakąś maksymalną dopuszczalną granicą 50 w mieście i 60 poza miastem przez rok ?
Jeśli coś jeszcze jest o co nie zapytałem/ nie wymieniłem to proszę dopiszcie.
to o co pytasz ma byc dopiero od nowego roku - aż dziwne że jestes młodym adeptem kierownicy i nie wiesz co ciebie obowiązuje a co nie.
- na pewno bedziesz płacił wyższą składke OC ze względu na wiek.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
Jedynie co Cię wyróżnia to, że masz przez rok maksymalnie 20 pkt karnych. 21 to już masz po pj dlatego sobie uważaj. Po roku masz już 24 i będąc na granicy masz możliwość zrobienia kursu obniżającego ilość pkt karnych.
Tak z ciekawości spytam, ciebie też tak instruktor uczył że puszczał za ciebie sprzęgło? Bo moją znajomą tak uczył, egzamin wprawdzie zdała jakimś cudem, ale jeździć samodzielnie nie umie w ogóle. Nie dość że samochód gaśnie jej po 10 razy na skrzyżowaniu, to jeździ albo po poboczach, albo środkiem. Nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę te szkolenia dla kierowców. Za to jak wyciągnąć kasę od kursanta za dodatkowe lekcje to maja opanowane do perfekcji.
zgodnie z prawem, to te rzeczy o których pisałeś nie będą Ciebie dotyczyć.
ale wygląda na to, że tego prawa o ruchu drogowym nie znasz, więc będziesz miał problem.
Nikt za mnie sprzęgła nie puszczał, bo wcześniej już trochę jeździłem po osiedlach, polniakach, itd. Instruktor na kursie cenił u mnie dynamikę jazdy, ostrożność i bezpieczeństwo. Ogólne zasady znam, ale nie wiedziałem jak z tą nowelizacją, czy to co wymieniłem dotyczy praw jazdy wydanych po 1.01.2012 czy teraz.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 20 gości