Szukałem informacji na temat naklejek na forum ale nie znalazłem. Na chłodniach często tych kupionych za granicą widnieją naklejki w kształcie kwadratów czarna litera na zielonym tle. Co one oznaczaja, czemu takie litery a nie inne i czemu raz naklejone u góry a raz na dole.
Slyszałem, że jest to oznaczenie które upoważnia do jazdy podczas zakazów w krajch takich jak Holandia, Włochy. Czy tylko w tych krajach? Informacji zaciągałem tylko od kierowców jeżdżących po kraju, nie byli zbyt pewni. Może ktoś z was podzielić się wiedzą na ten temat.
_________________ nie pyskuj bo ściana najlepsza przyjaciółka-fajerka
Otóż owe naklejki (a,b,c...itd) informują o tym jak długo dana chłodnia utrzymuje minusową temperaturę."Test" polega na:"zamrożeniu" ładunku wyłączeniu agregatu i pozostawieniu naczepy z wyłączonym agregatem na 24 godz. i Po tym czasie odczytywana jest temperatura i przydzielana "klasa" (a,b,c...)
_________________ Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Otóż owe naklejki (a,b,c...itd) informują o tym jak długo dana chłodnia utrzymuje minusową temperaturę."Test" polega na:"zamrożeniu" ładunku wyłączeniu agregatu i pozostawieniu naczepy z wyłączonym agregatem na 24 godz. i Po tym czasie odczytywana jest temperatura i przydzielana "klasa" (a,b,c...)
Masz może dokładne zasady przyznawania tych oznaczeń? Jak tak, to zamieeść je tutaj.
Więc rozmraża się ładunek ale kto go rozmrażą?
Można dzięki nim jeżdzić na zakazach we Wloszech, ale czy też w innych krajach ? Czy litera ma wpływ na to w jakie dni zakazu można jeżdzić ?
Te pytania jeszcze pozostały bez odpowiedzi.
_________________ nie pyskuj bo ściana najlepsza przyjaciółka-fajerka
odnawiam temat;) a gdzie można dostać taką naklejkę a na zielonym tle?
_________________ ...Moscow Express...
.:Brudna kabina, biała naczepa chłodnia i kierunek Rosja Wschodnia:.
.:Najważniejsze Żeby Jechać I Czuć Uciekające Spod Kół Kilometry:.
.:Rozpoczyna Się Olimpijką, Poprzez Ural, Bajkał Kończąc Na Wladyvostoku:.
Użytkownicy przeglądający to forum: zzx i 29 gości