Strona 1 z 1 [ Posty: 1 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 24 lut 2012, 1:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Daihatsu Sirion

Hej,

Mam takie pytanko: chciałem sobie pościągać parę rzeczy z Polski w związku z innym, własnym interesem i zauważyłem, że polskie firmy wożace paczki do UK dostarczają je same zwykle tylko na południu Anglii i gdzieś na wysokość Manchesteru, do Szkocji większoć z nich oferuje przesyłkę z Londynu Fed Exem itp.

Tymczasem u mnie w pracy akurat odpadł jeden lokalny kontrakt i mamy trochę wolnych mocy przerobowych na Wielką Brytanie i głównie Szkocję - mamy dwie gałęzie działalności - dalekobieżne hot shoty oraz dostawy z Londynu do Szkocji (obsługujemy Central Belt, Fife, praktycznie codziennie jesteśmy w Dundee, Aberdeen, często też w Inverness oraz w dół - Prestwick, Ayr, Kilmarnock i dalej w kierunku Stranraer także jeździmy).

Do tego nasze busy są w Londynie co najmniej raz dziennie, a przeważnie dwa albo trzy.

Pomyślałem, że może któraś z firm byłaby zainteresowana współpracą i zamiast wysyłać paczki z Londynu do klientów Fed Exem przekazywałaby je nam do dostarczenia... Podejrzewam, ze szef może dać lepsze stawki niż fed-ex - robimy już podobną robotę dla niemieckiej firmy kurierskiej...

Nasza firma to firma czysto szkocka, gdzie jestem jedynym Polakiem, mamy kilkanaście busów, głównie sprinterów blaszaków, ale są tez trzy wozy z windami (dwa pudełka i kurtynka), kurtynka o podwyższonej wysokości (serwery żeśmy nią wozili) oraz parę mniejszych bzyczków. Mamy też do dyspozycji 7.5 tonówkę która mogła by latać z trunkami jakby tego było więcej...

Kompletnie nie znam polskiej branży, może ktoś ma jakąś radę do kogo warto uderzyć z taką propozycją?

http://www.gazetae.com

Strona 1 z 1 [ Posty: 1 ]