Mam kompresor, który dysponuje ciśnieniem 8bar oraz KLUCZ PNEUMATYCZNY YATO 1/2" YT-0953 UDAROWY.
Przy takim zestawieniu nakrętki od kół ani drgną.
Pytanie: czy jeżeli podłączył bym ten pistolet pod samochód który dysponuje ciśnieniem 11bar odkręcił by nakrętki czy nic by to nie dało?
1/2 nie dysponuje dużą mocą i nie raz trzeba kręcić ręcznie lepiej zainwestować w 3/4. Jakiej grubości przewód ?
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
GG: 7106329
Klucz pneumatyczny używany przez warsztaty wulkanizacyjne do odkręcania kól w samochodach i podłączony pod zasilanie od naczepy bez trudu odkręca nakrętki
Samochód: orange i grafitowy
w warsztatach wulkanizacyjnych dla osobówek mają klucze na 1/2 cala na przewodzie 10-12 mm wewnetrznej średnicy
w warsztatach dla ciężarówek takie klucze są na minimum 3/4 cala i 1 cal na przewodach od 12-15 mm.
chodzi o ilość powietrza potrzebną w danym momencie do uruchomienia urządzenia czyli wydatek.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
Ja mam calowy na 16 przewodzie. Tylko nie yato bo miałem podobną chińszczyzne ale została skradziona i powiem nie bardzo była, teraz mam wurtha i mocniejszy niby parametry te same lżejszy i nie ma tego bezmyślnego włącznika z tyłu.
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Niestety jest potrzeba przerobienia wyjścia,ze zbiornika powietrza.Za małe uderzenie.Próbowaliśmy już w innych autach,i nici.Potwierdził też szofer z Panasu,jak robił kapcia na Królowie.Klucz ok,wąż ok,ale zbyt małe "gardło" przy wyjściu ze zbiornika.Jak mówią kibice,brak ye..cia.
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
widziałem też patenty z dorabianiem dodatkowego zbiornika zaraz koło klucza jakiegoś z 15-20L.
Mamy przewód z końcówką na szybko-złącze i do tego King-Tony 1", bez problemu odkręca koła, z capa wystarczy powietrza na odkręcenie koła, bez włączonego silnika.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 26 gości