Strona 1 z 1 [ Posty: 12 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 mar 2012, 10:56

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: 106

Witam, na wstepie odrazu powiem, ze kwalifikacje posiadam i wlasnie sie drukuje z kat.C
Mam jednak pytanie co do orzeczenia, na orzeczniu lekarskim mam wpisane: dzialalnosc gospodarcza, a przy stanowsku: kierowca C, czy przy wyrabianiu kat CE, beda jakies problemy w zwiazku z tym wpisem? , badz u przyszlego pracodowcy, chcac jezdzac z przyczepa/naczepa?

Post Wysłano: 31 mar 2012, 13:53

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4023489
Samochód: passat 1.8T

koledzy mam dobre te badania potrzebne na KW??
zerknijcie.

dodam ze mam w prawku tylko kat C ale wpisał mi już tez na C+E żeby było tez
i nie wiem jak to z tym polem zatrudniony/przyjmowany, owszem pracuje w takiej firmie ale nie jako kierowca tylko zupełnie ktoś inny i nie ze pracodawca mnie wysyłał tylko robię to na swój rachunek bo za niedługo zwalniam się, wiec teraz tak myślę nad tym ze jednak złe to jest, miało tego nie być wogole tz puste pola hmm...

wiec chyba muszę iść do lekarza żeby mi to na nowo wypisał z poprawkami

aa i czy pasują te paragrafy???

zerknijcie proszę
<script src='http://img525.imageshack.us/shareable/? ... a.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Obrazek</noscript>

Post Wysłano: 01 kwie 2012, 12:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
koledzy mam dobre te badania potrzebne na KW??
zerknijcie.

dodam ze mam w prawku tylko kat C ale wpisał mi już tez na C+E żeby było tez
i nie wiem jak to z tym polem zatrudniony/przyjmowany, owszem pracuje w takiej firmie ale nie jako kierowca tylko zupełnie ktoś inny i nie ze pracodawca mnie wysyłał tylko robię to na swój rachunek bo za niedługo zwalniam się, wiec teraz tak myślę nad tym ze jednak złe to jest, miało tego nie być wogole tz puste pola hmm...

wiec chyba muszę iść do lekarza żeby mi to na nowo wypisał z poprawkami

aa i czy pasują te paragrafy???

zerknijcie proszę
<script src='http://img525.imageshack.us/shareable/? ... a.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Obrazek</noscript>

Będziesz miał wydane prawo jazdy z kodem 01.01 na rewersie tak by każdy mundurowy przy kontroli wiedział, że możesz prowadzić samochód tylko w " szkłach "

Post Wysłano: 14 kwie 2012, 13:38

Użytkownik

Użytkownik

Podnosze temat co do pytania w 1-szym poscie

kkiler a ty nie powinienes miec orzeczenie zamiast zaswiadczenia?

Post Wysłano: 14 kwie 2012, 15:55

Użytkownik

Użytkownik

pisałem tutaj do gościa na gg co służą pomocą
http://www.kwalifikacja-wstepna.pl/kontakt.php
przesalałem mu skan tego zaświadczenia, zadałem pyt czy wszytko oki, paragrafy etc.... i powiedział ze wszystko jest w porządku, paragrafy sie zgadzają i to wystarczy...

20 kwietnia czeka mnie już egzamin ;)

Post Wysłano: 17 kwie 2012, 11:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6150050
Samochód: zielony

Cytuj:
pisałem tutaj do gościa na gg co służą pomocą
http://www.kwalifikacja-wstepna.pl/kontakt.php
przesalałem mu skan tego zaświadczenia, zadałem pyt czy wszytko oki, paragrafy etc.... i powiedział ze wszystko jest w porządku, paragrafy sie zgadzają i to wystarczy...

20 kwietnia czeka mnie już egzamin ;)
Ten "gościu" jest tutaj na forum pod nickiem Walp :lol:
No ale chyba się nie obrazi że tak o nim napisałeś :P

Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje

Post Wysłano: 18 kwie 2012, 13:17

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Witam, na wstepie odrazu powiem, ze kwalifikacje posiadam i wlasnie sie drukuje z kat.C
Mam jednak pytanie co do orzeczenia, na orzeczniu lekarskim mam wpisane: dzialalnosc gospodarcza, a przy stanowsku: kierowca C, czy przy wyrabianiu kat CE, beda jakies problemy w zwiazku z tym wpisem? , badz u przyszlego pracodowcy, chcac jezdzac z przyczepa/naczepa?
jeśli masz kategorię C + KW + orzeczenie lekarskie z medycyny pracy to wbiją ci w prawko tzw. kod 95 ( ważny 5Lat) i możesz na nim śmigać bez problemu u przyszłego pracodawcy - sam tak miałem i jeździłem

zdając prawko na C+E np: po roku (ja tak robiłem) musisz mieć orzeczenie lekarskie na C+E także tamto na C będzie nie właściwe więc musisz zwrócić się do tego samego lekarza co byłeś z C o orzeczenie i niech ci wyrobi nowe orzeczenie z kategorią C, C+E oczywiście z datą ważności z orzeczenia na kategorię C ( unikniesz badań tych samych nie potrzebnych )

no chyba że chcesz wszystkie badania robić od nowa - to będzie wtedy nowa data ważności nawet przy kategorii C

Bo jeśli nie zrobisz tak jak ci napisałem a oddasz dokumenty do wyrobienia bo powiększyłeś kategorię prawa jazdy o :E" to dostaniesz prawko z tymi kategoriami ale bez kodu 95 także będziesz musiał zrobić badania i znów wyrobić prawko i dopiero zasiąść za kółko ... inaczej nie wolno ci siadać za kółko jak nie ma się wbitego kodu-95 z orzeczenia lekarskiego pod dana kategorię ( chodzi tu o pracę - bo prywatnie z pustą ciężarówką po bułki na śniadanie dla siebie do sklepu możesz jechać )

Post Wysłano: 18 kwie 2012, 19:36

Użytkownik

Użytkownik

Dzieki za odpowiedz, szczerze myslalem ze problem wystapi u pracodawcy, nie pomyslalem ze przy wyrabianiu CE, bede musial jeszcze raz w WK, przedstawic swiadectwo+badania, jutro np, ide do lekarza tez po orzeczenie, do ktorego wyslala mnie firma, bo z KW nie uznaja, jedynie psychotesty - troche smieszne z tymi badaniami

Czy Wydzial Komunikacji, przechowuje ksera papierow ktore im dostarczylem? Zeby nie bylo znowu problemu, ze na ksero jest kat C a na "nowym" oryginale CE :roll:

Co najlepiej zeby lekarz wpisal przy stanowisku: "kierowca" wystarczy? czy kierowca C,CE?

Post Wysłano: 19 kwie 2012, 16:38

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Ten "gościu" jest tutaj na forum pod nickiem Walp :lol:
No ale chyba się nie obrazi że tak o nim napisałeś :P

ooooooooooo kurde hehehehe

tego nie wiedziałem, ale skoro służy tam pomocą i powiedział ze jest wszystko OK to uważam ze jest .:)

Post Wysłano: 22 kwie 2012, 14:11

Użytkownik

Użytkownik

kw zdana, za niedługo przyślą papierek, udam się do wydziału komunikacji i zobaczymy cooo i jak, dam znać ;)

Post Wysłano: 22 kwie 2012, 16:31

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

jakie miałeś pytania??? w środę tez mam KW

Post Wysłano: 22 kwie 2012, 22:21

Użytkownik

Użytkownik

rozwiązuj sobie te testy
http://osk.e-kierowca.pl/testowy/kursKW_online.html
http://baza-wiedzy.edu.pl/start/

pytania dokładnie te same co wyzej w linkach

losujesz 2 testy i odp sa abc 1 prawidłowa
jeden to część podst tam masz 20 pytań i możesz mieć 4 błędy
dugi to część specjalist, tam możesz mieć 5 błędów

u nas było 20 osób, zdało 19 :P

tak jak mowie rób te testy a nic cie nie zaskoczy :)

Strona 1 z 1 [ Posty: 12 ]