Szukam, szukam i nic nie mogę znaleźć na temat jazd do tego kraju. Jeździł ktoś i może podzielić się jakimiś cennymi wskazówkami? Na jakie przejście RO-MD najlepiej jechać? Czy do Mołdawii wykonuję się przewozy pod osłoną karnetu TIR?
Mój rodziciel tam jeździ.
Nic szczególnego nigdy nie mówił,co mogłoby się różnić znacząco od Ukrainy.
O Ukrainie były tematy na forum.
Jeździ się na karnecie.
Nigdy nie lubiłem koniaku,ale polubiłem mołdawski Kvint.
Wódeczka Volk też smakowita.
Ceny dobre.
Kilka miesięcy temu litr ON kosztował lekko ponad 1 dolar USA.
Wożą głownie mięcho,rzadziej owoc i inna spożywkę.
Czasami jakieś sadzodznki z NL itp.
_________________ lepiej mieć brzuch od piwa,niż garb od roboty
Dzięki Jazdę na UA mam w małym palcu więc spoko. Powiedz mi tylko na jakie przejście Twój ojciec jeździ? Kierowca lepiej żeby miał Euro czy USD na tamtejsze opłaty?
Oczywiście na karnecie, odnośnie gotówki każda aby zagraniczna(po kursie lepiej USD), jeszcze większa bieda niż na UA. My jezdziliśmy przez UA to jechaliśmy przez Kamieniec i Czerniwce do Kiszyniówa. Jak jedziesz do szeryfa do Tiraspolu to daj na PW.
Oczywiście na karnecie, odnośnie gotówki każda aby zagraniczna(po kursie lepiej USD), jeszcze większa bieda niż na UA. My jezdziliśmy przez UA to jechaliśmy przez Kamieniec i Czerniwce do Kiszyniówa. Jak jedziesz do szeryfa do Tiraspolu to daj na PW.
Dzięki ale ja tam się wybieram z żywym towarem. Jadę z Danii, odpoczynek mam na Węgrzech i dalej jadę przez Rumunię. Na jakie przejście najlepiej uderzyć?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 27 gości