Cytuj:
zarobki słabe, lecz tak jak pisałem to jest kwestia 3-4 mies z takimi zarobkami. Później już bym dostał np. 0,21;ub 0,22 i autko plandekę a za tym automatycznie kryje sie więcej km wiec i więcej kasy. A co do oporządzenia się w trasę to tez chyba na to aż takie duże sumy nie idą.(chyba
)
A co do zarobków 2400 w "hurtowni lub w piekarni) to wątpię, ponieważ a na chwile obecna jestem magazynierem w dosyć prężnej firmie i rzadko mi się udaje przekroczyć 2000tys/mies.
Moim zdaniem jeżeli faktycznie myślisz o tym zawodzie, to stawka nie jest zła. Wez pod uwage, że bez doświadczenia cieżko sie dostać na miedzynarodówke a nawet doświadczonym kierowcą proponują 20gr/km. Ja jestem ze śląska i często dzwonie po ogłoszeniach tak z ciekawości. W więksości firm system 3/1 lub 4/1 i 20gr/km. Ostatnio dodzwoniłem się do firmy z okolic Jaworzna. Bardzo miły facet, pogadaliśmy i warunki jakie zaproponował to 20gr/km + 10zł za kazda cmr-ke + jezeli zaoszczędze paliwo to kasa na połowe. Wszystko by było fajnie gdyby nie system 3/1
Także na warunki nie mozesz kolego nażekać, bo jestes świerzynka
Co do sum w trasie, to zobaczysz po pierwszym kursie za ile jesteś w stanie wyżyć na unii
Piszesz, że jestes magazynierem i żadko udaje Ci się przekroczyć 2tyś. Wg mnie tutaj nie bedzie lepiej, bo po odliczeniu jedzenia na trase i w trasie i ewentualnych mandatów nie wiem czy Ci 1800zł zostanie a wez pod uwage, że 3 tygodnie bedziesz poza domem i bedziesz sypiał na parkingach w masterze bez kurnika
Warto? Decyzja należy do Ciebie. Powodzenia!